Nu cumpăra sub nicio formă acest pește din supermarketuri. Detaliul care îți arată clar că nu este proaspăt

Specialiștii explică la ce detalii trebuie să fim atenți
Nu cumpăra sub nicio formă acest pește din supermarketuri. Detaliul care îți arată clar că nu este proaspăt

Vrei să gătești pește și nu știi ce să alegi din supermarket? Iată mai jos câteva sfaturi pentru a te ajuta să alegi peștele pentru această perioadă a Postului Mare. Reamintim că este dezlegare la pește în ziua de Buna Vestire, dar și de Florii, în duminica dinaintea Paștelui.

Cum să alegi cel mai bun pește din supermarket

Peștele este un aliment delicios care oferă substanțe nutritive organismului nostru. De aceea, în perioada Postului Mare îți oferim câteva sfaturi despre cum să alegi peștele atunci când mergi la cumpărături.

  • Peștele trebuie să aibă un miros proaspăt, asemănător cu cel al apei sărate, niciodată un miros urât mirositor.
  • Ochii peștelui trebuie să fie strălucitori, nu de culoare tulbure.
  • Pielea peștelui trebuie să fie strălucitoare. Evită peștii cu pielea lipicioasă.
  • Dacă cumperi pește întreg, verifică dacă branhiile sunt strălucitoare.
  • Pe de altă parte, dacă cumperi fileuri, verifică ca pulpa să nu fie deteriorată și să fie pe un pat de gheață sau la frigider.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul de pește și fructe de mare de două-trei ori pe săptămână. De ce? Deoarece acestea au o mare valoare nutritivă, sunt gustoase și ușor de preparat. Așadar, nu le consuma doar în timpul Postului Mare, ci încearcă să le adaugi la dieta zilnică, deoarece acestea vor fi benefice nu doar pentru organismul tău, ci și pentru pescarii și acvacultorii naționali.

Citește și – Ce să presari peste pește ca să nu se lipească de tigaie. Trucul de mare ajutor, trebuie să îl încerci și tu

Ce conțin conservele de pește din magazine

În toate magazinele se găsesc o mulțime de feluri de conserve de pește, care mai de care cu eticheta mai colorată. Știai că în timp ce conservele de pește asigură o masă rapidă și ușoară, unele pot conține adesea o mulțime de substanțe chimice nesănătoase?

Pe lângă Bisfenol A (BPA), o substanță chimică toxică care este folosită pentru  preveni oxidarea sau rugina de pe cutiile metalice de conserve, mai conțin și o mulțime de E-uri. Colorant E129 și o serie de aditivi care pot prezenta efecte diverse dacă este depășită doza zilnică de consum – glutamat monosodic E621, acid citric E330, guma guar E412, guma xanthan E415.

De asemenea, conținutul ridicat de conservant, cum este clorura de sodiu (sarea) și zahăr, sunt alte ingrediente de care ar trebui să ții cont atunci când alegi conserva de pește dorită.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
5.9 133 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *