Părintele Calistrat, reacție după scandalul uriaș: „Lui Dumnezeu și celor bine credincioși le cer iertarea creștină”. Ce a spus preotul despre faptele sale

Preotul Calistrat: „Îmi asum întreaga greșeală”

Scris de: Daoud Andra

25 Nov. 2022

La două săptămâni de când a lovit o enoriașă în curtea bisericii, părintele Calistrat a publicat un mesaj amplu pe Facebook. Preotul vorbește despre post și iertare, dar și despre faptul că s-a creat un val de ură în jurul lui, de la izbucnirea scandalului. Ce a transmis părintele cu privire la fapta sa.

Părintele Calistrat, mesaj pe Facebook, în plin scandal

Preotul Calistrat Chifan de la Iași se află, de aproximativ două săptămâni, în centrul unui scandal în care a intervenit și poliția. Părintele a lovit o enoriașă în curtea bisericii, într-o seară, după slujbă, iar femeia și sora ei au depus plângere la poliție. Inițial, preotul a declarat că a fost provocat de cele două, care ar fi devenit recalcitrante în biserică.

Până când anchetatorii vor stabili faptele de care se face vinovat, Calistrat nu mai are voie să slujească în biserică. Este însă activ pe Facebook, acolo unde ține legătura cu cei care îl urmăresc. În plin post al Crăciunului, Calistrat a transmis un mesaj în care a menționat și faptele de care este acuzat. Și-a cerut iertare, dar a ținut să specifice că, după părerea lui, faptele au fost distorsionate de presă.

„Mai întâi lui Dumnezeu și celor bine credincioși le cer iertarea creștină, pentru că le-am tulburat liniștea postului, a sufletului și a minții, prin prosta ieșire din fire și gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufletește și moral. Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă și demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societății consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiții feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute și neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele știute.”, a transmis, printre altele, Calistrat.

Parintele Calistrat reactie dupa scandalul urias 5
Preotul Calistrat a transmis un mesaj pe Facebook

„Îmi asum întreaga greșeală”

Preotul a mai spus că își asumă greșeala, dar că presa a exagerat proporțiile întâmplării. Calistrat a mai spus că nu este supărat pentru ce s-a întâmplat și consideră acest incident o lecție din partea lui Dumnezeu.

„Simt că lecția de la Dumnezeu a fost cu scopul de a vedea că sunt om cu slăbiciune și pot cădea în ispită, dacă nu am trezvie în minte. Acum cu mintea limpede, fără a mima vreo umbră de smerenie, sincer îmi asum întreaga greșeală petrecută, peste care poate s-ar fi putut păși în cu totul vreo altă formulă. Nu este doar vina mea personală, chiar o parte din „media” și-a adus un aport deosebit prin metodele ei clasice de distorsionare a realității lucrurilor, să facă dintr-un călugăr obișnuit, un personaj de carton, un impostor, un pericol public, un personaj negativ al societății.

Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulțumim Domnului și pentru ocară. Îmi pare foarte rău că am distras atenția mijloacelor de informare în masă, de la lucruri mult mai serioase și importante necesare societăți, la infantilul și mediocrul meu conflict cu cele două femei.”, a mai scris părintele Calistrat.

De când a izbucnit scandalul, ies la iveală detalii controversate din trecutul preotului. Un călugăr l-a acuzat recent pe Calistrat că l-ar fi lovit în trecut și spune că are și martori.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
6.7 51 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.