Părintele Visarion Alexa, declarații despre enoriașa care i-a făcut plângere. Ce le-a dezvăluit procurorilor

Visarion Alexa a dat declarații în fața procurorilor
Părintele Visarion Alexa, declarații despre enoriașa care i-a făcut plângere. Ce le-a dezvăluit procurorilor

Visarion Alexa a făcut declarații despre enoriașa care i-a făcut plângere. Preotul a vorbit în fața procurorilor despre acuzațiile care îi sunt aduse. Se pare că declarațiile lui nu sunt tocmai la fel cu cele ale presupusei victime.

Părintele Visarion Alexa, declarații despre enoriașa care i-a făcut plângere

Potrivit declarațiilor făcute de Visarion Alexa, femeia care a mers și a depus plângere împotriva lui, acuzându-l de agresiune sexuală, ar fi vrut să-i păteze imaginea preotului, plănuind totul. Părintele le-a declarat procurorilor că femeia ar fi fost pusă de altcineva să depună plângere împotriva lui.

Mai mult decât atât, Visarion Alexa a declarat că încă de când a văzut-o pe femeie în biserică și-a dat seama că ea vrea să îl distrugă psihic și să îi păteze imaginea, atât a lui, cât și pe cea a Bisericii. Visarion Alexa a recunoscut că între el și femeia respectivă au existat atingeri, însă nu cu forța. Preotul susține că femeia respectivă a acceptat totul.

Ce au reținut polițiștii după percheziția făcut la domiciliul lui Visarion Alexa

Polițiștii au luat două obiecte din casa lui Visarion Alexa, telefonul mobil și calculatorul. Conform spynews.ro, în telefon ar fi fost găsite mesajele dintre preot și enoriașa care a depus plângere. Visarion Alexa folosea o aplicație care ștergea mesajele după un minut, însă specialiștii le-ar fi recuperat.

Totodată, în telefonul preotului ar fi fost găsite și fotografii cu enoriașa care a depus plângere la poliție și l-a acuzat de agresiune sexuală.

Visarion Alexa, pus sub control judiciar pentru 60 de zile

La scurt timp după ce o femeie a depus plângere împotriva lui Visarion Alexa, polițiștii l-au reținut pe preot. A fost eliberat apoi, după câteva ore. Judecătorii au decis să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care ancheta este în desfășurare. De asemenea, Patriarhia a decis ca acesta să nu mai aibă dreptul să țină slujbe până când ancheta nu se încheie.

În fața celor de la Patriarhie, Visarion Alexa ar fi recunoscut fapta de care este acuzat. Iată mai jos măsurile luate:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
5.5 300 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *