Plaja Corbu 2022. Care este taxa de acces și ce reguli sunt pentru camping

Plaja de la Corbu este una dintre cele mai spectaculoase zone de pe litoralul românesc.
Plaja Corbu 2022. Care este taxa de acces și ce reguli sunt pentru camping

Plaja Corbu 2022. Dacă vrei să petreci vacanța într-una dintre cel mai liniștite și deosebite zone de la malul mării, plaja Corbu este destinația perfectă pentru tine. Este o locație săbatică, izolată, departe de agitația stațiunior de pe litoralul românesc, unde oamenii se pot bucura de natură în forma ei pură. Dat fiind faptul că plaja Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, accesul turiștilor se face în baza unui permis special. Iată cât este taxa de intrare și care sunt regulile pe care vizitatorii trebuie să le respecte.

Plaja Corbu 2022. Cum ajungi la plaja sălbatică din nordul litoralului românesc

Distanța din Constanța până la Plaja Corbu este de 33 de kilometri. Drumul trece prin aglomerata stațiune Mamaia, iar în plin sezon cel mai probabil vei sta destul de mult în trafic până ce vei reuși să o depășești. În medie, de la Constanța până la plaja Corbu cu mașina faci aproximativ o oră.

Atenție, însă la drum! De cum ajungi în zona rafinăriei Petromidia, drumul devine extrem de rău. Este plin de gropi și denivelări, iar marcajul de pe șosea abia dacă se mai observă. Iar din localitatea Corbu, pe drumul care duce spre plajă, format din dale de beton, nu are loc decât o singură maşină, fiind montate scuaruri la fiecare 1.000 de metri pentru ca vehiculele ce se intersectează să poată trece unul pe lângă celălalt.

Însă odată ajuns aici, cu sigurnață peisajul îți va tăia răsuflarea. Plaja întinsă cu nisip alb, acoperită în unele zone cu iarbă, și marea – câteodată de culoarea turcoazului, se îmbină idilic cu cerul albastru, creând un ținut desprins parcă din povești.

Pe drumul către plaja Corbu, poți să vizitezi și alte obiective turistice, dacă timpul îți permite. De exemplu, te poți opri și în nordul Dobrogei, să vezi Munții Măcinului, Pădurea Babadag sau Lacul Iacobdeal.

Plaja Corbu
Plaja Corbu

Plaja Corbu 2022. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulile

Cei mai mulți turiști vin aici să se bucure de natura sălbatică, iar pentru a se simți cât mai aproape de ea, își petrec sejururul la cort. Cei care vor să campeze, au posibilitatea să închirieze locuri în camping-uri special amenajate în apropierea plajei.

Având în vedere că este o arie protejată, regulile pe plaja Corbu sunt însă foarte stricte.

Amplasarea cortului și parcarea autovehiculelor direct pe plajă sunt strict interzise. Cei care nu respectă aceste reguli vor primi amenzi usturătoare. De asemenea, sancțiunile sunt extrem de mari și pentru persoanele lipsite de bun simț, care lasă gunoaie în urma lor. De la 1 iulie cuantumul acestora s-a majorat semnificativ, după cum urmează:

  • 6.000 de lei amendă pentru cei care campează în locuri neamenajate sau pe plajă
  • 10.000 de lei amendă pentru cei care lasă gunoiul pe plajă.
Plaja Corbu
Plaja Corbu

Taxa de acces în Corbu este obligatorie

Turiștii care vor să se bucure de specatacolul naturii la plaja Corbu sunt nevoiți să plătească taxa pentru accesul în rezervație. Aceasta poate fi achitată și online, pe loc, dar și prin SMS. În cazul celei de-a doua variante, vei trimite următorul text, în funcție de numărul de zile pe care vrei să le petreci aici sau alte opțiuni:

  • pentru permise acces turist 1 zi  –  TUR1 urmat de Nume și Prenume (Ex: TUR1POPESCU ION)
  • pentru permise acces turist 7 zile – TUR7 urmat de Nume și Prenume
  • pentru permise acces turist 1 an – TURAN urmat de Nume și Prenume
  • Ex:( AUTO1TL01ABC)
  • pentru permise acces auto 1 an – AUTOAN urmat de Nr. înmatriculare autovehicul
  • pentru permise acces ambarcațiune 7 zile – AMB7 urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă)  (Ex: AMB7Barcă laguna, AMB7002547, AMB7Marina)
  • pentru permise acces ambarcațiune 1 an AMBAN urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă).

Cât costă permisul de acces

Tariful unui SMS variază în funcție de tipul de acces pe care îl soliciți, după cum urmează:

  • TUR1

Pentru acces în RBDD turist  1 zi  – 1.05 EUR + TVA

  • TURAN

Pentru acces în RBDD an – 6.30 Euro + TVA

  • AUTO1

Pentru acces în RBDD 1 zi – 2.10 Euro + TVA

  • AUTOAN

Pentru acces în RBDD an – 20.30 Euro + TVA

  • AMB7

Pentru acces în RBDD 1 săptămână – 4.20 Euro + TVA

  • AMBAN

20.30 Euro + TVA

Cartier rezidențial în plină construcție, la plaja Corbu

Plaja Corbu, la un pas să fie „inundată” de „betoane”

Recent, pe plaja de la Corbu, la mai puțin de 150 de metri de linia mării, au început să apară construcții rezidențiale care știrebesc din frumusețea sălbatică a zonei. Dezvoltatorii imobiliari nu au ținut cont că zona este situată într-o rezervație naturală inclusă în patrimoniul UNESCO și au turnat deja fundațiile a zeci de clădiri din beton.

Cartier rezidențial în plină construcție, la plaja Corbu

Au fost făcute însă demersuri în justiție pentru a fi anulată autorizația de construcție a așa-zisului sat perscăresc, iar în urmă cu câteva luni, firma care ridică acest complex a fost amendată cu 50.000 de lei și obligată să desființeze lucrările. În momentul de față, construirea celor 24 de vile a fost sistată până la soluționarea cauzei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
8.5 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *