Prima reacție a Elenei Udrea după ce a fost reținută în Bulgaria: “Sunt arestată ilegal de 40 de zile”

Elena Udrea se află de mai bine o lună în arest, în Bulgaria
Prima reacție a Elenei Udrea după ce a fost reținută în Bulgaria: “Sunt arestată ilegal de 40 de zile”

A trecut mai bine de o lună de când Elena Udrea a fost arestată în Bulgaria. Fostul ministru susține că ceea ce i se întâmplă este ilegal și speră să se facă dreptate. Momentan, decizia de extrădare a fost amânată.

Prima reacție a Elenei Udrea după ce a fost reținută în Bulgaria

Elena Udrea a vorbit pentru prima dată public după ce a fost arestată în Bulgaria. Este condamnată în dosarul Gala Bute la șase ani de închisoare, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 7 aprilie a fost una definitivă.

“Să se aplice legea şi în cazul meu. Adică e absurd ca doar în cazul meu, în România să nu se aplice legea. Nici decizia CCR, nici decizia Curţii Europene de Justiţie”, a spus Elena Udrea, potrivit Antena 3.

“Sunt arestată ilegal de 40 de zile”

Elena Udrea susține că este arestată ilegal, iar în toate hotărârile date în Europa sunt criticate condițiile din închisorile din România. Așadar, fostul ministru crede că probele depuse la dosar sunt suficiente. În același timp, avocații ei caută soluții pentru ca decizia Înainte Curți de Casație și Justiție să fie suspendată.

“Sunt criticate în toate hotărârile date în Europa. Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor din arest. Deci, instanţa a spus că nu mai este nevoie, probele depuse arată clar condiţiile, dar nu ăsta este argumentul meu principal. Eu nu vorbesc în principal despre condiţiile din arest, ci despre ilegalitatea  situaţiei în care mă aflu. Sunt arestată ilegal de 40 de zile”, a mai spus Elena Udrea.

Judecătorii Bulgari au decis miercuri, pe 18 mai, să amâne pronunțarea în cazul extrădării Elenei Udrea. Noul termen este pe 8 iunie, la ora 15:00. Această amânare a fost cerută de către avocații Eleni Udrea, așteptând decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la suspendarea pedepsei. Termenul este luni, la București.

5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.