Reacția preotului Calistrat, după ce părintele Visarion Alexa a fost acuzat de o enoriașă de agresiune sexuală: “E cusută cu ață albă”

Unde consideră preotul Calistrat că a greșit, de fapt, părintele Visarion
Reacția preotului Calistrat, după ce părintele Visarion Alexa a fost acuzat de o enoriașă de agresiune sexuală: “E cusută cu ață albă”

Preotul Calistrat a vorbit deschis despre situația în care se află părintele Visarion Alexa, după ce acesta a fost acuzat de o enoriașă de agresiune sexuală. Visarion Alexa se află în prezent sub control judiciar și nu mai are voie să slujească.

Reacția preotului Calistrat, după ce părintele Visarion Alexa a fost acuzat de o enoriașă de agresiune sexuală

Vă reamintim că zilele trecute preotul Visarion Alexa a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, după ce o femeie a depus plângere împotriva lui. Aceasta l-a acuzat că a agresat-o sexual. Momentan el nu a oferit nicio declarație cu privire la acest scandal.

Preotul Calistrat a vorbit pe larg despre această situație. Și el s-a confruntat de-a lungul timpului cu persoane care îl amenințau, însă a reușit să treacă peste aceste situații. Spre exemplu, după ce o enoriașă a stat trei ore să îi citească tot ce avea de zis la spovedanie, preotul Calistrat a decis să țină spovedaniile doar la biserică, în public, și nu într-un spațiu retras, pentru a nu lăsa loc interpretărilor. Părintele este de părere că Visarion Alexa nu a fost prudent încă de la început. Potrivit părintelui Calistrat, dacă făcea asta nu ar mai fi ajuns într-o asemenea situație.

Iată părerea preotului Calistrat:

„Părerea mea personală: nu știu în ce măsură a greșit părintele, mai ales că e om însurat cu soție, cu copii, nu cred că era neapărat pentru dânsul, cheia principală, ca să facă el avansuri persoanei respective, treaba lor ce or fi vorbit. (…) Auzisem ceva că erau prieteni de doi ani și vorbeau permanent la telefon. Aflați că am avut și eu persoane, nu le spun obsedate, era ceva patologic, acum le am însemnate în telefon după apucături: doamna cu chef de vorbă, doamna cu vrăji în cap, doamna cu chef de ceartă, doamna îndrăzneață, doamna tupeistă, și când sună scriu: sunt la spovedit sau la slujbă, vă rog lăsați mesaj. (…) Eu am ajuns la 200 de mesaje primite într-o zi de la aceeași persoană și 800 de apeluri. (…) Îmi spunea același lucru: dacă mă calci pe bec mă duc la Mitropolie și spun că îți bați joc de mine. (…)

Aici greșeala principală o are părintele pentru că nu a fost prudent: să ai undeva un loc vizibil, uitați este cameră, se vede, nu încercați să faceți prostii sau gesturi obscene. De ce-mi miroase mie că ar fi ceva cusut ușor cu ață albă… Pare interesant următorul fenomen: cum de tu, supărată, atinsă, deranjată, abuzată… de ce ți s-a întâmplat ție treaba asta în aprilie și tu ai venit tocmai în septembrie? Dacă ți s-a întâmplat azi, azi te-ai dus! Ca să nu se perpetue problema. Aș putea spune că doamna a fost bine pregătită exact în ce trebuia să facă sau dirijată de cineva. Și biserica are dușmanii ei”, a spus preotul Calistrat într-o discuție cu Adriana Bahmuțeanu.

Cine este părintele Visarion Alexa

Părintele Visarion Alexa slujește la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari, acolo unde este și paroh. El este unul dintre cei mai cunoscuți preoți, fiind adesea invitat la emisiuni televizate și având o prezență constantă în mediul online. În vârstă de 46 de ani, preotul originar din Bacău a moderat mai multe emisiuni pentru portalul crești-ortodox Doxologia. În plus, părintele Visarion Alexa a avut apariții și pe Tik-Tok, unde utilizatorii platformei au distribuit pasaje scurte din emisiunile sale în care oferă sfaturi despre viață.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
7.5 364 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *