Scrub natural pentru față și corp. Cum se prepară și de ce e important pentru piele să-l folosești

Care sunt beneficiile scrubului natural preparat acasă.
Scrub natural pentru față și corp. Cum se prepară și de ce e important pentru piele să-l folosești

Scrub natural pentru față și corp pentru a-ți menține pielea curată și catifelată. Exfolierea este o modalitate excelentă de a îngriji pielea.

Există o mulțime de tipuri de scrub disponibile în magazine, dar la fel de eficiente pot fi scruburile naturale, făcute acasă. Îți poți face propriul scrub de corp folosind ingrediente pe care le ai deja în cămară.

Scrub natural pentru față și corp, beneficii

Exfolierea este un proces natural de curățare a pielii și are loc într-un ciclu constant de regenerare. Eficiența acestui proces depinde de o serie de factori, de tipul de piele și de produsele pe care le utilizezi în mod frecvent. Cu toate acestea, procesul nu este 100% eficient și poate duce la acumularea de celule moarte ale pielii. Aici intervin scruburile corporale.

Scrub natural pentru față și corp
Scrub pentru ten

Scruburile îndepărtează celulele moarte ale pielii și oferă mai multe beneficii:

Acestea permit pielii să absoarbă mai bine crema hidratantă. După curățarea pielii în profunzime, orice cremă hidratantă aplicată ulterior se va înmuia mai bine în piele. Folosite în mod regulat, exfoliantele naturale corporale desfundă porii, ceea ce poate preveni inflamațiile și foliculita.

Scruburile lasă pielea mai fină și mai uniformă. Atunci când pielea uscată nu este îndepărtată, aceasta devine aspră la atingere și capătă un aspect tern. După îndepărtarera celulelor moarte, pielea devine mai netedă și mai uniformă.

Scruburi naturale ușor de pregătit acasă

Scurburile naturale se prepară foarte ușor acasă, din ingrediente diferite. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de exfoliant de corp, care sunt atât benefice pentru pielea ta.

Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de exfoliant pentru corp:

Scrub cu fulgi de ovăz

Un remediu foarte bun pentru persoanele cu ten gras și acnee sunt fulgii de ovăz. Absorb excesul de ulei din piele și ajută la tratarea acneei, datorită proprietăților antiinflamatorii. Ia o lingură de ovăz și adaugă o linguriță de zahăr în ea. Adaugă și câteva picături de ulei de măsline sau miere pentru a o transforma într-o pastă. Aplicați masca pe toată fața și las-o să se usuce. Freacă fața ușor în timp ce o clătești și ai grijă să nu îți zgârii tenul în acest proces.

Scrub cu iaurt

Iaurtul este un hidratant natural care ajută la reducerea ridurilor și a acneei. Amestecă într-un vas o lingură de iaurt și o linguriță de zahăr. Adaugă și câteva picături de miere, apoi aplică pasta pe toată fața și las-o să se usuce. Clătește cu apă călduță, apoi aplică o cremă hidratantă.

Scrub cu miere

Aplicarea mierii pe față ajută la deschiderea porilor de pe piele, ceea ce ajută și la eliminarea punctelor negre. Mierea este un antioxidant natural și tratează acneea, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Ia o lingură de miere și adaugă o linguriță de zahăr în ea. Amestecă  foarte bine ingredientele si aplica-le pe față. Lasă scrubul să se usuce timp de 20-30 de minute, apoi clătește-l cu apă.

Citește și 4 greșeli pe care să le eviți când îți exfoliezi pielea. Îți pot afecta tenul mai mult decât crezi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
7.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *