Se pot planta roșii lângă castraveți? Detaliul esențial de știut, multă lume face greșeala

Se pot planta roșii lângă castraveți? Detaliul esențial de știut, multă lume face greșeala

Una dintre întrebările frecvente ale grădinarilor este dacă pot sau nu planta roșii lângă castraveți. Părerile sunt împărțite, însă conculuziile specialiștilor sunt clare. Sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont atunci când plantezi două culturi atât de diferite.

Se pot planta roșii lângă castraveți?

Înainte de a planta răsaduri de castraveți, trebuie avut în vedere ce vecini poate „suporta” această cultură. Sănătatea castraveților, cantitatea și calitatea recoltei vor depinde de aceștia.

De altfel, este o regulă general valabilă ca plantele pe care le plantăm în grădina noastră să fie bune vecine între ele, întrucât de acest lucru depinde în mare măsură cantitatea și calitatea recoltei. Este deosebit de important să se țină cont de acest lucru în cazul când mai multe culturi sunt poziționate într-un spațiu restrâns din grădină sau din solar.

În ceea privește vecinătatea dintre roșii și castraveți, în general cele două culturi se pot planta una lânga alta. Însă este recomandat să nu crești roșii și castraveți în aceeași seră sau pe același pământ, deoarece de regulă au nevoie de condiții diferite în ceea ce privește creșterea și fructificarea.

Să trecem în revistă condițiile pentru fiecare cultură în parte.

Roșii

  • Sunt iubioare de aer uscat și temperaturi moderate;
  • Au nevoie de ventilație regulată în solar sau seră;
  • Au o nevoie ridicată de fertilizare;
  • Preferă udarea la rădăcină.

Castraveți

  • Sunt plante care iubesc temperaturile ridicate și umiditatea ridicată;
  • Nu tolerează curenții de aer;
  • Nu necesită fertilizare abundentă, dacă în momentul plantării a fost introdusă suficientă materie organică;
  • Preferă udarea abundentă și stropiri frecvente.

Așa cum sepoate observa, cele două culturi au condiții destul de diferite de creștere și este dificil să fie ținute ambele în interiorul aceluiași solar. De aceea, este recomandat ca roșiile și castraveții să fie plantați în sere separate.

Ce alte legume nu se plantează lângă castraveți?

Nu este recomandat să se planteze lângă castraveți toate tipurile de dovlecei și pepeni, dar și solanaceele, precum vinetele și roșiile. Nici morcovii nu se împacă bine cu castraveții întrucât ambele culturi au nevoie de mulți nutrienți, ceea ce face ca ambele tipuri de plante să se lupte pentru supraviețuire.

De asemenea, ridichile trebuie să stea și ele cât mai departe de cultura de castraveți. Acestea trebuie poziționate la marginea zonei cu castraveți, astfel încât rădăcinoasele să nu afecteze rădăcina castraveților.

Citește și: Momentul ideal pentru a planta roșiile. Așa te vei putea bucura de o recoltă bogată în grădina ta

Ce putem planta lângă castraveți?

Legumele care se pot cultiva lângă castraveți includ în primul rând cruciferele, cum ar fi varza. Ceapa și usturoiul sunt considerate, de asemenea, culturi de succes alături de castraveți.

De asemenea, doi însoțitori buni ai castraveților sunt floarea-soarelui și porumbul. Și căpșunele pot fi plantate lângă cultura de castraveți.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
8.7 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *