Simona Halep primește o veste uriașă. „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”. Ce urmează acum pentru sportivă

Informații importante cu privire la Simona Halep și ancheta în cazul de dopaj

Simona Halep primește o veste uriașă! Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a declarat că s-a stabilit clar modul în care substanța Roxadustat a ajuns în organismul sportivei românce.

Simona Halep primește o veste uriașă: “Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă”

Cristian Jura a dezvăluit că a fost identificată modalitatea prin care substanța Roxadustat a ajuns în organismul Simonei Halep. Ar fi vorba despre ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Mai exact un produs care conține substanța interzisă fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura, conform prosport.ro.

Simona Halep
Simona Halep

Ce urmează pentru Simona Halep: “Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată”

Cristian Jura a mai precizat că suspendarea Simonei Halep poate fi acum redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism (lucru stabilit) și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Așadar, Simona Halep mai are de demonstrat acum lipsa vinovăției și a neglijenței.

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, a  mai spus Cristian Jura.

Vă reamintim că Simona Halep a fost testată pozitiv cu Roxadustat la finalul lunii august, în timp ce se afla la US Open.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *