Solista Lena Miclăuș a avut coșmaruri în cele 17 zile fără hrană: ”Visam mâncare și mă durea cumplit capul!”. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă EXCLUSIV

Nutriționistul Codruța Pantelimon: ”Fără un set de analize în prealabil nu ai cum să ții post negru atâtea zile”
Solista Lena Miclăuș a avut coșmaruri în cele 17 zile fără hrană: ”Visam mâncare și mă durea cumplit capul!”. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă EXCLUSIV

Solista Lena Miclăuș (37 de ani), din Deva, a uimit o țară întreagă, după ce a anunțat că, timp de 17 zile, a renunțat la mâncare și a consumat doar apă. Artista ne-a povestit, în exclusivitate, pas cu pas, cât de greu i-a fost în această perioadă, prin ce schimbări a trecut organismul ei, dar și ce a determinat-o să țină post negru. Reporterii Ego.ro au cerut și sfatul unui nutriționist, care trage un semnal de alarmă, căci nu oricine poate trăi atâtea zile fără hrană. Și Mihai Onilă, de la AXXA, ne-a împărtășit din experiența lui similară.

Lena Miclăuș: ”Soțul meu s-a speriat inițial, se temea să nu îmi fie rău”

Solista Lena Miclăuș ne-a povestit despre cele 17 zile în care a trăit fără hrană, perioadă deloc ușoară, căci senzația de foame nu i-a dat pace la început:

”Eu am ținut acest post pentru mine, nu trebuie să mă copieze nimeni. Am și făcut niște analize, înainte. Dacă aș fi avut probleme de sănătate nu aș fi renunțat atâtea zile la mâncare, este chiar periculos. Lumea nu știe însă că, după ce l-am născut pe băiatul cel mare, am ținut de fapt toate posturile, adică de 10 ani. Am vrut să țin mai mult de 17 zile, aflasem că după 20 de zile ți se schimbă sângele, se curăță de toxine, dar n-am mai rezistat. N-a fost deloc ușor, mai ales în primele trei zile. Am avut amețeli, și, pentru că renunțasem la cafea, am avut puternice dureri de cap, am și stat o zi numai în pat. Din a patra zi însă a dispărut total senzația de foame. Gândiți-vă că eu găteam pentru cei doi copii ai mei și pentru cei doi ai surorii mele, și nu gustam nimic.

Cred că în acea perioadă m-am rugat cât nu m-am rugat toată viața mea, nu știu să zic de ce, dar așa simțeam, mă puneam în genunchi și mă rugam. Acest post l-am ținut pentru sufletul meu. M-am gândit că, la cât de multe mi-a dat Dumnezeu, și poate că n-am muncit suficient pentru a-mi da tot ce am, să țin și eu un post mare. Soțul meu s-a speriat inițial, se temea să nu îmi fie rău. Mi-a zis că i se pare o prostie să nu mănânci și să bei dar apă, dar, după ce i-am explicat situația, m-a încurajat, a fost trup și suflet alături de mine”.

Cum s-a simțit solista Lena Miclăuș după cele 17 zile

Solista Lena Miclăuș susține că starea ei de sănătate s-a îmbunătățit vizibil și că, în sfârșit, nu a mai avut probleme cu insomnia:

”Până la urmă se face o curățare a organismului, am văzut schimbările la mine. Cred că în ziua a-13-a s-a luminat privirea foarte tare, iar limba era perfect curată, era rozalie, ca de bebeluș. În plus, am avut o stare psihică foarte bună, mi s-a îmbunătățit somnul. Eu n-am mai dormit de ani de zile o noapte întreagă. Acum somnul a fost mai bun pentru că nu i-am dat de muncă ficatului. În primele două seri visam mâncare, am avut coșmaruri, da. Ca să îmi potolesc foamea am băut câte 5 litri de apă pe zi. Și intestinul gros s-a curățat, iar la sfârșit am eliminat ceva calcificat, ca nuca de tare, m-am și speriat. Iar urina era foarte colorată și foarte urât mirositoare, nu puteai intra după mine în baie. Am slăbit 7 kilograme. Analizele au ieșit bune, după cele 17 zile fără hrană. Am o anemie de fier, dar e o chestie genetică”.

Ce a mâncat după lunga perioadă fără hrană

Solista a fost nevoită să revină gradat la alimentație, pentru a nu da peste cap tot organismul: ”În prima zi, după acest post, am băut compot de mere, a doua zi am mâncat merele din compot, în a treia zi am mâncat o felie de pâine prăjită, iar dimineața puneam câte două lingurițe de miere în ceai. La prânz, am mâncat doar salată, în primele zile, fără carne și fără lactate, apoi câte puțin pește”.

Mihai Onilă, de la AXXA, a ținut post negru timp de 14 zile: ”Omul se purifică”

Și Mihai Onilă ține adesea post negru. Solistul trupei Axxa ne-a împărtășit din experiența sa, după 14 zile în care nu a mâncat absolut nimic:

”Sunt schimbări foarte mari, se întâmplă la nivel de conștiință, pentru că omul realizează că fără o sursă viabilă de energie, precum mâncarea, totuși el nu își pierde nici o capacitate, ci doar se purifică, devine mai conștient de sine și începe să realizeze cam cum ar fi când ar fi afară din trup, adică pe românește cum ar fi să fie mort. Dar, de fapt, cum moartea nu există, cum ar fi în final să fie fără trup. De fapt, hrana procesată este un fel de a-ți îmbătrâni trupul prin eforturile la care omul „supune” corpul pentru a asimila acea hrană procesată, mai exact fără viață. Dar postul pt mine este un mod de „a fi”. Am slăbit câteva kilograme”.

Mihai Onilă
Mihai Onilă

Nutriționiștii trag un semnal de alarmă: ”Nicidecum 17 zile de post negru, pentru că rupe organismul de realitate!”

Contactată de reporterii Ego.ro, nutriționistul Codruța Pantelimon trage un semnal de alarmă referitor la postul negru foarte lung:

”Fără un set de analize în prealabil nu ai cum să ții post negru atâtea zile. În cazul în care ai un diabet ascuns, neactivat, vei avea mari probleme cu glicemia sau cu tensiunea, care scade foarte mult. Pe vremuri, nu se mânca mult, nu aveau timp sau nu erau obișnuiți cu 3 mese pe zi, plus gustări. Din punctul meu de vedere, eu sunt pentru post, nu am nicio reținere, dar nu e pentru oricine. Și, nicidecum 17 zile de post negru, pentru că rupe organismul de realitate. A, vrei să te simți mai aproape de divinitate? Nu trebuie să renunți la hrană, poți să faci bine, să renunți la vicii, să ajuți, nu trebuie să știe nimeni, așa ajungi la mântuire. În semn de mulțumire față de Dumnezeu, dă-i unui om sărac o pâine. În plus, postul negru se ține nu în casa ta, unde e cald și bine, ci în pădure, fă focul sub cerul liber, dormi pe lemne, nu în patul cu saltea moale și mai faci și o baie cu săruri”.

nutriționistul Codruța Pantelimon
nutriționistul Codruța Pantelimon

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.9 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *