Soluția minune care îți umple orhideea de flori colorate. Ce să pui, de fapt, la rădăcină pentru efecte uimitoare

Soluția care va ajuta orhideele să înflorească în sezonul rece
Soluția minune care îți umple orhideea de flori colorate. Ce să pui, de fapt, la rădăcină pentru efecte uimitoare

Orhideele sunt unele dintre cele mai îndrăgite plante, dar necesită o îngrijire atentă pentru a rămâne sănătoase și înflorite tot timpul. Există, însă, o soluție- minune care îți umple orhideea de flori colorate. Iată ce să pui, de fapt, la rădăcină pentru efecte uimitoare!

Soluția care va ajuta orhideele să facă flori colorate

Putem găsi orhidee înflorite tot anul în florării și magazin, însă acest lucru nu e valabil și pentru cele de acasă. Această plantă este extrem de pretențioasă și trebuie să știi cum o ajuți să facă rămână sănătoasă și să facă flori colorate. În funcție de soiul ales, orhideele încep să înflorească în intervalul 1 an și jumătate-3 ani.

Citește și: Cum muți orhideea înflorită fără să se ofilească. Regula de aur a grădinarilor pricepuți

Așadar, dacă vă place să îngrijiți orhidee, află în rândurile de mai jos ce trebuie să aplici la rădăcina orhideei pentru ca aceasta să aibă o creștere spectaculoasă a florii.

Cum faci ca orhideea să înflorească toamna

Toamna, multe plante, printre care și orhideele, nu mai fac flori. Totuși, există o modalitate foarte ușoară de a spori înflorirea plantelor din locuință în perioada rece a anului. De aceea, este suficient să folosești un îngrășământ de casă, de preferat orez.

Grădinarii iscusiți presară boabe de orez direct pe solul florii, însă există alte metode mai eficiente de a asigura plantei toate substanțele necesare pentru a crește. Se știe că orezul este bogat în amidon, un nutrient esențial pentru orhideele care trebuie să înflorească.

Totodată, orezul conține și potasiu, ce luptă împotriva stresului hibrid, fosfor, ce ajută la însănătoșirea rădăcinilor plantei și magneziu, o componentă esențială a clorofilei, pigmentul verde care dă culoare plantelor.

Citește și: Cu ce să amesteci apa de la robinet pentru a uda mușcatele toamna. Ingredientul cu rezultate incredibile de la prima utilizare

Orezul, un îngrășământ pentru orhidee

Orezul poate fi folosit în mai multe moduri pentru a acționa ca un îngrășământ pentru orhidee, în sezonul de toamnă. Poți pune o mână de orez în 1 litru de apă, amestecând cele două produse, pentru ca orezul să elibereze amidonul și alți nutrienți din compoziția sa.

Apoi, cu ajutorul unei strecurători, separă apa cu amidon de boabele de orez. Toarnă apa cu amidon într-un recipient și folosește-o pentru a uda orhideea din locuința ta. Procedând astfel, te vei asigura că planta va înflori chiar și în perioada rece a anului.

O altă metodă de a îngriji orhideea presupune adăugarea unei linguri de oțet alb în apa de orez pe care ai strecurat-o anterior. Amestecă bine cele două ingrediente, iar la final depozitează îngrășământul de casă într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează solul plantei cu acesta.

În afară de substanțele nutritive de care va beneficia orhideea dacă folosești orezul, vei reuși să ții la distanță și insectele. Ideal este să folosești îngrășământul pe bază de orez în sezonul de primăvară și în cel de toamnă. În aceste intervale, plantele intră în faza de creștere și sunt ajutate de acesta.

Citește și: Elixirul care ajută orhideea să înflorească spectaculos. Vei avea cele mai frumoase flori tot anul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
8.7 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *