Taxa de participare la Eurovision 2022! Suma uriașă pe care ar fi plătit-o România

După scandalul voturilor României la Eurovision s-a aflat care a fost taxa de participare
Taxa de participare la Eurovision 2022! Suma uriașă pe care ar fi plătit-o România

România s-a clasat pe locul 18 la Eurovision 2022, cu un total de 65 de puncte. După ce competiția s-a încheiat, s-a aflat care a fost taxa de participare la Eurovision și cât a achitat România pentru a merge la Torino.

Un scandal uriaș a pornit a doua zi după finala Eurovision 2022. Votul României și al altor țări a fost anulat, iar TVR acuză faptul că organizatorii Eurovision ar fi schimbat punctajele date de către juriul român.

Taxa de participare la Eurovision

Pentru toate acestea, România ar fi plătit o taxă de participare la Eurovision de aproximativ 200.000 de euro. În anul 2016 taxa fusese de 40. 000 de euro, crescând apoi, în 2019 la 180 000 de euro, scrie spynews.ro.

Iuliana Marciuc: „Cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei”

Voturile juriului român au fost anulate, iar TVR acuză că acestea ar fi fost modificate de către organizatorul Eurovision. Iuliana Marciuc a declarat că Liana Damian, responsabilă cu juriul, a sesizat neconcordanțe față de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU.

„Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, scrie într-un comunicat transmis TVR.

Reguli schimbate în timpul jocului

De asemenea, TVR a transmis în comunicat faptul că regulile ar fi fost schimbate chiar în timpul jocului fără ca participanții să fie anunțați înainte.

„Regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator”, a precizat TVR.

Mesajul transmis de Eda Marcus, prezentatoarea TVR

Prezentatoarea TVR de la Eurovision spune că în momentul în care trebuia să anunțe voturile acordate de juriul din România i s-a transmis că nu mai poate intra în direct din cauza unor probleme tehnice.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi când nu am fi existat”, a spus Eda Marcus.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eda Marcus (@eda_marcus)

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Șerban Pavlu din Clanul, despre secretul succesului în actorie
7.9 59 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *