Temperatura la care trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică. Vei face mari economii lunar

Care este temperatura optimă de funcționare a frigiderului
Temperatura la care trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică. Vei face mari economii lunar

Temperatura la care trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică. Frigiderul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din casă. El poate genera până la 20% din cheltuielile cu energia  electrică. Dacă temperatura sa este setată pe o valoare prea scăzută, aceasta poate consuma în mod inutil mult mai multă energie electrică. Iată care este temperatura optimă de funcționare a frigiderului.

Temperatura la care trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică

Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice indispensabile în orice gospodărie. Odată cu avansul tehnologic, frigiderele au devenit mai economice. Însă chiar și așa, dacă nu este folosit cum trebuie, acest aparat poate consuma foarte multă energie electrică, lucru care îți va încărca semnificativ factura la curent.

De aceea este important în primul rând să cunoaștem temperatura optimă de funcționare a acestui dispozitiv. În cazul frigiderului, termostatul acestuia trebuie setat la +4 sau +5 grade Celsius pentru a păstra alimentele proaspete, dar și pentru a-ți reduce costurile cu energia electrică.

De asemenea, congelatorul ar trebui setat la -18 grade Celsius.

În cazul în care congelatorul/ frigiderul pe care îl ai nu afișează temperatura, te poți folosi de un termometru pentru a afla câte grade sunt în interiorul său. Tot ce trebuie să faci este să introduci termometrul într-un pahar cu apă și să îl plasezi în frigider sau între pachetele din congelator.

Alte sfaturi pentru economisirea energiei cu frigiderul

Evită deschiderea inutilă a ușii. Acest lucru nu face decât să permită aerului mai cald să pătrundă în frigider și astfel se mărește gradul de umiditate, rezulând formarea gheții și implicit facturi mai mari, dar și o drată mai mică de viață a aparatului.

Cumpără un frigider mai mare în locul unuia adițional. Un singur frigider mai mare consumă cu până la 20% mai puțină energie decât două modele mai mici care ar avea împreună aceeași capacitate.

Păstrează lchidele acoperite și alimentele învelite, astfel încât să nu elibereze umiditate, lucru care va face compresorul să lucreze mai mult.

Dezgheață congelatorul din când în când, deoarece acumularea excesivă de gheață mai mare de jumătate de centimetru va scădea eficiența.

Nu instala frigiderul sau congelatorul langa o sursa de caldura cum ar fi radiatoare, cuptoare. Ferește-l de lumina directa a soarelui. Căldura inutilă reduce eficiența compresorului și a condensatorului.

Noile modele sunt dotate cu un sistem sonor de avertizare în cazul ușii deschise. Evită astfel risipa de energie și alterarea alimentelor.

Verifică din când în când dacă există scăpări de aer rece pe la garniturile ușilor. Ușa ar trebui să se închidă ferm, iar atunci când o deschizi, să existe o rezistență moderată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9 156 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *