Tendințe în machiajul de mireasă pentru 2023. Make-up artistul Dana Petrina oferă sfaturi prețioase: „Este foarte important ca miresele să-și îngrijească tenul înainte” VIDEO EXCLUSIV

De ce este nevoie de o probă de machiaj

Anul 2023 vine cu schimbări și în materie de make-up, iar trendurile actuale în materie de make-up pentru mirese, se bazează foarte mult pe naturalețe și pe o imagine atemporală. Make-up artisul Dana Petrina a vorbit în exclusivitate pentru EGO.ro despre tendințele de machiaj 2023, dar mai ales ne-a oferit câteva sfaturi care duc la realizarea unui make-up impecabil.

Dana Petrina: „Machiajul unei mirese trebuie să fie timeless”

Când vine vorba de machiajul de mireasă, atunci trebuie să se acorde și o mai mare atenție, mai ales că ziua nunții este cea mai importantă din viața oricărei femei. De aceea, make-up artistul Dana Petrina mărturisește că machiajul de mireasă trebuie să fie unul cât mai natural, care să nu aibă prea mare legătură cu celelalte tendințe.

„2023 vine nou cu multă frumusețe, cu multă naturalețe, cu stare de bine și cu mirese care să se simtă foarte bine în pielea lor, cu ajutorul specialiștilor. Nu vom folosi „culoarea anului” atunci când vine vorba de mirese, cel puțin nu atât de evident. Dacă vrem neapărat să punem un accent, putem să ne „jucăm” pe linia apei, să punem un accent de viva magenta. Dacă vrem neapărat.

Dar de principiu, machiajul unei mirese trebuie să fie timeless, pentru că viva magenta este culoarea anului 2023 și se va purta doar anul acesta. Peste 10 ani, 20 de ani, ea nu va mai fi de actualitate și zic să nu ne pară rău atunci când o să ne uităm peste fotografii”, ne-a explicat specialistul, completând că miresele trebuie să fie foarte atente la ce tip de machiaj aleg, dar mai ales la rezistența lui.

Citește și: Rochii de mireasă 2023. Care sunt principalele tendințe în acest an, aceste ținute vor fi la mare căutare

Tendințe în machiajul de mireasă pentru 2023. Ce este obligatoriu să purtăm în ziua nunții

„Este obligatoriu să avem un machiaj rexistent pentru că pe mirese le așteaptă o zi lungă, Doamne ajută că este de sărbătoare, așa că machiajul trebuie să fie foarte rezistent, dar cu toate astea invitații ar trebui să aibă grijă atunci când felicită miresele să nu le ștampileze cu rujul pe care îl poartă. Se poartă naturalețea, se poartă machiajele care pun în evidență frumusețea naturală a mireselor și poartă miresele încrezătoare, miresele care se bucură de această zi, care într-adevăr este lungă, epuizantă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu este doar o dată în viață”.

„În luna de dinaintea evenimentului este recomandat să facă doar niște tratamente de curățare a tenului”

Ceea ce trebuie să mai aibă în vedere viitoarele mirese este îngrijirea pielii și mai ales a tenului cu câteva luni înainte de marele eveniment. Atunci când vine vorba de machiaj, cel mai important pas este hidratarea pielii.

„Este foarte important ca miresele să-și îngrijească tenul înainte. De obicei le apucă pe mirese în ultima zi, în ultima săptămână. Își pot injecta acid hialuronic, își pot injecta botox, pot să-și facă peeling, tot ce vor, dar cam cu trei luni înainte se vor face aceste proceduri. În luna de dinaintea evenimentului este recomandat să facă doar niște tratamente de curățare a tenului, de hidratare, epilări sau ce mai au nevoie.

Citește și: Cum se aplică corect pudra. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru un machiaj perfect

În săptămâna de dinaintea nunții nu este cel mai indicat să se meargă la solar. Poate nu neapărat după ce s-au epilat, ca să se evite niște pete, niște arsuri. Este foarte important să se documenteze și să consulte make-up artistul cu care urmează să lucreze. Nu neapărat ca și probă de mireasă, eu o numesc mai mult consiliere pentru că miresele nu au de unde să știe cu ce urmează să se confrunte.

Noi pentru că avem experiență, lucrând cu atât de mirese, în fiecare weekend, cumva aflăm de la ele cam cu ce s-au confruntat și atunci venim în ajutorul lor. Este foarte important ca pielea să fie pregătită înainte de machiajul final”, ne-a mai declarat specialistul.

De ce este important machiajul de probă

De aceea, nicio viitoare mireasă nu ar trebui să treacă peste așa zisa „probă” înainte de nuntă, nu pentru a-și alege culorile sau modelul machiajului, ci pentru a verifica cât de pregătit este tenul pentru un machiaj care poate să dureze și 20 de ore.

„Această întâlnire înainte machiajul final este doar pentru a învăța mireasa, din experiența noastră, a make-up artiștilor, cam ce ar trebui să facă și ce nu ar trebui să facă. Niște sfaturi. Termenul de consiliere este cel mai potrivit. Această „probă” are însă mai multe conotații. Sunt foarte multe fete care se machiază destul de natural, iar pentru ziua nunții se gândesc să opteze pentru ceva mai spectaculos.

Ele fiind obișnuite cu un machiaj care să le pună în evidență frumusețea lor naturală și să nu le eclipseze absolut nimic, atunci când vii cu machiaj puternic, accentuat, s-ar putea să nu le facă să se simtă confortabil. Zic să nu aflăm lucrul acesta în ziua nunții, ci să aflăm măcar cu o săptămână înainte”, a mai explicat Dana Petrina pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *