Vreți să știți trucul bunicii pentru ca maioneza să nu se taie niciodată? Pentru a vă bucura până la ultima picătură din acest sos de casă preparat în mod tradițional cu ou, ulei de măsline, suc de lămâie și sare, trebuie doar să fiți atenți și să aveți la îndemână câteva trucuri culinare.
Începeți prin a cunoaște motivul din spatele fenomenului. Maioneza se taie atunci când apa nu mai poate reține uleiul în ea. Cu alte cuvinte, dacă depășiți cantitatea de grăsime stipulată, maioneza se taie și picăturile de ulei se reunesc, separându-se de apă.
Când se taie, preparatul devine gălbui în loc de alb și nu are consistența dorită, ci este lichid și nu mai are consistență omogenă. Dar nu intrați în panică: în realitate, tot ce vă trebuie este răbdare, atenție și o bună măsură cu ingredientele pentru a face o maioneză de casă delicioasă și gustoasă. Iată câteva dintre trucurile încercate și testate pentru a vă asigura că maioneza nu rămâne uscată:
Adăugați uleiul de măsline progresiv, pe măsură ce amestecați totul. Este important să folosiți o setare de putere mică pentru blender/mixer și să amestecați sosul puțin câte puțin. Nu adăugați uleiul prea repede și nu exagerați, altfel nu se va produce emulsia. Ingredientele nu trebuie să fie bătute prea încet sau prea energic.
Temperatura și calitatea ingredientelor sunt, de asemenea, cruciale. Este esențial ca ingredientele să fie la temperatura camerei, inclusiv uleiul de măsline. Ouăle trebuie să fie proaspete, de calitate superioară și trebuie scoase din frigider în timp util, astfel încât să fie calde. Un gălbenuș rece înmulțește șansele ca maioneza să se taie, scrie businessinsider.es.
Dacă maioneza a fost deja tăiată, nu este irecuperabilă și nu trebuie aruncată. Îl puteți face să se emulsioneze cu următoarele trucuri: