Trucul mai puțin știut care elimină complet buruienile din grădină. Te vor invidia toți vecinii

Nu este nevoie să apelezi la soluții chimice puternice

Scris de: Daoud Andra

06 Jun. 2023

Trucul mai puțin știut care elimină complet buruienile din grădină. Te vor invidia toți vecinii

Grădina de legume și cea de flori sunt adesea invadate de buruieni. Plantele care cresc spontan se dezvoltă rapid și iau substanțele nutritive din sol, astfel că plantele pe care le cultivi vor avea de suferit. Poți apela însă la ingrediente din bucătărie, pentru a scăpa definitiv de buruienile din grădină. Ce poți să folosești pentru a avea o grădină de invidiat.

Metoda care te ajută să elimini buruienile din grădină

Vara este anotimpul ideal pentru a cultiva legume în grădină, dar și anotimpul în care înfloresc cele mai multe flori. Pentru a te bucura de o grădină ca la carte și de o recoltă abundentă, poți apela la câteva trucuri care te ajută să ții la distanță buruienile și dăunătorii.

Citește și: Cu ce să stropești plantele ca să crească mai repede. Trucul secret pentru o grădină superbă

Pentru a scăpa de plantele care cresc spontan și care se înmulțesc rapid nu este nevoie să apelezi la soluții chimice puternice. Remediul împotriva buruienilor este chiar în bucătărie: mălaiul poate fi un aliat de nădejde pentru o grădină frumoasă.

Mai întâi, smulge buruienile cu tot cu rădăcină din grădină. Nu este suficient să le tai, acestea trebuie smulse complet, pentru că dacă rădăcina rămâne, se vor înmulți din nou. Presară apoi o cantitate generoasă de mălai sau de făină de porumb pe zona curățată de buruieni. Mălaiul are un conținut ridicat de azot, care împiedică creșterea buruienilor subterane.

Citește și: Când se plantează trandafirii. Tot ce trebuie să știi pentru a avea o grădină spectaculoasă

Trucul banal care te scapă definitiv de buruieni. Cu ce trebuie să stropești de fapt în grădină. Rezultatul e uimitor
Ingredientele din bucătărie te pot scăpa definitiv de buruieni

Toarnă apă fiartă în grădină

Apa fierbinte distruge plantele peste care este turnată, cu tot cu rădăcină. Fierbe o oală de apă, în care ai adăugat câteva linguri de sare. Toarnă apa, cât încă este fierbinte, pe zona pe care vrei să o cureți de buruieni. Ai grijă, pentru că apa fierbinte poate ajunge foarte ușor și la florile sau legumele pe care le ai în grădină, iar dacă nu este turnată fix pe locul cu buruieni, va afecta și celelalte plante.

Citește și: Amestecul banal care elimină dăunătorii din grădină. Cu ce trebuie să stropești plantele. Trucul e de mare ajutor

Un alt erbicid natural eficient și ușor de folosit este oțetul. Dacă este aplicat cât buruienile sunt încă mici și nu au rădăcinile puternice, oțetul ajută la eliminarea lor. Amestecă oțet și apă în proporții egale și toarnă în grădină, folosind o stropitoare. Aplică pe porțiunile de pământ pe care vrei să le cureți de buruieni, iar oțetul va face ca acestea să se ofilească în cele din urmă.

Și sarea este eficientă, dacă este aplicată preventiv. Presară o cantitate generoasă de sare grunjoasă, pe zonele de pământ aflate între straturile de legume din grădină. Sarea va împiedica buruienile să mai crească pe locurile respective, iar pentru a-și face efectul, trebuie doar să uzi grădina sau să aștepți să plouă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
7.9 34 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *