Trucul pentru cei mai suculenți și gustoși mici la grătar. Ce trebuie să faci cu ei cu o noapte înainte de preparare

Tot ce trebuie să știi despre cum să faci micii perfecți
Trucul pentru cei mai suculenți și gustoși mici la grătar. Ce trebuie să faci cu ei cu o noapte înainte de preparare

Trucul pentru cei mai suculenți și gustoși mici la grătar. Micii se numără printre preparatele favorite ale românilor. Nu există sărbătoare în care pe grătar să nu sfârâie rânduri întregi de mititei suculenți, gata să fie înfulecați cu muștar. De obicei, pasta se cumpără din supermarket, dar o poți face și tu foarte simplu acasă. Iată ce trebuie să faci cu carenea de mici cu o noapte înainte de preparare pentru a fi sigur că îți ies perfecți.

Trucul pentru cei mai suculenți și gustoși mici la grătar

Sunt zeci de rețete care promit cei mai gustoși mititei și dacă vei întreba fiecare responsabil cu grătarul va spune că ai lui sunt cei mai buni. În realitate însă, există o rețetă cu care cu siguranță nu vei da greș. Mai ales că este foarte simplu de preparat.

Pentru a obține cei mai gustoși mici ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 700 g pulpă de vită
  • 300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă)
  • 300 ml supă de oase sau apă foarte rece
  • o lingură rasă de cimbru uscat
  • o linguriță rasă de semințe de chimen
  • două lingurițe de boia dulce
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • o jumătate de linguriță de boabe de coriandru
  • 5-7 căței de usturoi
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • sare
  • puțin ulei pentru uns

Cum să prepari micii ca un grataragiu cu experiență

Toacă foarte fin carnea de vită și cea de porc împreună cu usturoiul. Zdrobește condimentele în mojar și apoi frământă bine carnea cu ele, pentru a-i da aromă. Ulterior, adaugă bicarbonatul de sodiu amestecat cu puțină zeamă de lămâie.

Adaugă treptat, puțin câte puțin, supă de oase sau apă foarte rece până când pasta devine pufoasă (nu este nevoie să folosești toată cantitatea de lichid). Pasta se pune în castron și se acoperă cu folie.

Un lucru estențial pentru ca micii să iasă gustoși este să lăsăm pasta de mici în castronul acoperit cu folie peste noapte. Cu trei ore înainte ca mititeii să fie puși pe grătar, pasta de mici trebuie scoasă din firgider. Ajunsă la temperatura camerei, carnea va fi mai ușor de modelat.

Cu o oră înainte de a fi puși pe gratar, micii trebuie unși cu puțin ulei. De asemenea, este foarte important ca grătarul să fie încălzit foarte bine înainte de a pune carenea pe el.

Lasă micii 12-13 minute pe grătar, timp în care îi întorci în permanență. Micii perfecți sunt cei pe care focul nu i-a pătruns complet și au interiorul suculent.

8.7 80 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.