Trucul pentru o mămăligă moale și bună. Ce trebuie neapărat să faci după ce ai pus apa la fiert. Ăsta e secretul gospodinelor iscusite

Îi vei încânta pe cei care se vor așeza la masă
Trucul pentru o mămăligă moale și bună. Ce trebuie neapărat să faci după ce ai pus apa la fiert. Ăsta e secretul gospodinelor iscusite

Mămăliga reprezintă un preparat tradițional care nu lipsește, în general, de pe mesele românilor. Se prepară destul de repede și din doar câteva ingrediente. Pentru un rezultat „ca la mama acasă” este nevoie să se țină cont de mai multe sfaturi simple.

Secretul pentru o mămăligă moale și gustoasă. Ce trebuie să faci când o prepari

Probabil nu există rămân căruia să nu-i placă mămăliga sau care să nu fi încercat niciodată acest preparat. Poate fi așezată lângă o mulțime de feluri de mâncare, de la sarmale, friptură, până la smântână, brânză sau iaurt.

Chiar dacă inițial pare un fel de mâncare destul de simplu de făcut, prepararea îi poate pe unii în dificultate. Gospodinele iscusite au câteva sfaturi și trucuri pentru cei care își doresc să pregătească o mămăligă moale și gustoasă. Dat fiind faptul că pentru cei mai mulți consistența este o problemă, secretul nu constă în vreun ingredient special. Tot ce ai de făcut este să adaugi în apă, imediat după ce ai pus la fiert, puțin sare și un praf de mălai. Restul de mălai se adaugă abia după ce apa începe să fiarbă, dar, mare atenție, înainte de a clocoti, scrie playtech.ro.

Citește și – Cât timp se fierbe mămăliga dacă folosești mălai de țară. Secretul pe care puține persoane îl știu

Trucuri și sfaturi pentru a face mămăligă. Cum se prepară, pas cu pas

Pentru a te asigura că mămăliga nu va avea cocoloașe, este necesar să torni cantitatea de mălai treptat, puțin câte puțin. Totul se amestecă cu o lingură de lemn pe tot parcursul fierberii. Astfel te asigură că se va fierbe uniform și nu se va lipi de vas.

În cazul în care folosești mălai de țară, e bine să ții cont de faptul că acesta trebuie fiert cu 15 minute mai mult față de cel din comerț.

Raportul trebuie să fie între 1 la 3 și 1 la 5, în funcție de cât de moale sau de tare vrei să iasă mămăliga. Pentru un rezultat optim se folosește un raport de 1 la 4. Pentru 1 litru de apă se pune o linguriță de sare și 250 grame de mălai. Pentru o mămăligă moale, adaugă 200 g de mălai, iar dacă vrei să fie tare astfel încât să o poți tăia, adică mai tare, pune cel puțin 300 g de mălai. Pentru un plus de gust se poate adăuga și un cub de unt, astfel mămăliga va fi și mai cremoasă.

După ce este gata, mămăliga se scoate pe un tocător de lemn deoarece acesta va absorbi excesul de apă.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 3-9 aprilie 2023
8.2 59 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nuntă surpriză în showbizul românesc. Anunț clar: 'Mă ia de nevastă, nu mă fură nimeni'...
A înnebunit de furie! Ce lovitură uriașă i-a dat Shakira lui Pique
INCREDIBIL! Șeful de la PRO TV care a fost dat afară după numai o zi!...
Imaginile neștiute cu Ana Morodan și Victor Ponta. Au fost filmați pe ascuns, ce se...
O mămică a arătat mai mult decât trebuia când și-a dus copilul la școală. Ce...
“În nicio lună de zile am ajuns manager în cadrul companiei.” Ce studii are Deea...
De ce să nu speli motorul mașinii la jet de apă. Greșeala care strică imediat...
ULTIMA ORĂ Femeie cu plăgi pe gât şi brațe, găsită în toaleta Aeroportului Otopeni
Nepotul lui Ilie Balaci, 5 săptămâni în comă. Lorena Balaci: «I-am spus lui Dumnezeu să...
Anca Țurcașiu, concurentă la „Te cunosc de undeva!”: „Nu-mi plac deloc travestiurile”. EXCLUSIV
Anamaria Prodan, „îngerul păzitor” al fraților Tate. „Sunt un om drept şi pledez întotdeauna pentru...
În viața Leilor, Capricornilor și a Peștilor se arată o reușită și mulți bani. Leii...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *