Unde e produs laptele Pilos din Lidl, de fapt. Puțini știu asta, detaliul e menționat clar pe etichetă

S-au făcut mai multe schimbări de-a lungul anilor
Unde e produs laptele Pilos din Lidl, de fapt. Puțini știu asta, detaliul e menționat clar pe etichetă

Laptele Pilos și, în general, produsele lactate de la Lidl sunt printre cele mai cumpărate de români. Reprezintă un sortiment mai ieftin și au o gamă largă de astfel de produse. Unde este produs laptele Pilos din Lidl? Detaliile de pe etichetă care necesită atenție.

Unde era produs laptele Pilos din Lidl în trecut și unde este produs acum

În anul 2012 Lidl a încheiat colaborarea cu Albalact și a decis transferul producției de lapte proaspăt, sub marca Pilos, către Carmolact. Atunci decizia a fost una radicală deoarece producția a fost mutată în Polonia. După ce a început colaborarea cu Carmolact  pentru cele două sortimente de lapte proaspăt în Tetra Pak, de 1,5% și 3,5% grăsime, retailerul a încercat să securizeze categoria prin listarea a două noi sortimente sub marca proprie Pilos. Fiecare dintre ele erau produse de un alt producător român.

Așadar, în anul 2020, majoritatea produselor lactate din magazinele Lidl proveneau din Polonia. Tot în 2020 datele arătau că cei mai mari destinatari ai produselor poloneze sunt Lituania, Slovacia, Republica Cehă, România și Ungaria.

În prezent însă, laptele Pilos este fabricat la Brașov, care este de altfel producătorul brandului Olympus. Dar și în colaborare cu Friesland Campina, producătorul brandului Napolact și Lacto Food. Această companie a preluat recent producţia de iaurturi BioEF, pentru lactatele Pilos, marca privată a retailerului.

„Regulamentul (UE) 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului (privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare – n. red.) prevede ca pe ambalaj să fie scris ori „produs în România pentru compania X” şi adresa procesatorului ori „produs de compania Y”, spune Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Așadar, laptele Pilos de la Lidl este produs de aceleași companii care vând produse similare pe piața românească, însă la prețuri mai mari.

Citește și – De unde provin de fapt ouăle de la Lidl. Ce înseamnă codul M sau L marcat pe ele

Cine produce iaurtul sau cașcavalul Pilos din magazinele Lidl

Cașcaval afumat cu fum de lemn de fag care se găsește la Lidl este produs de Five Continents Group din comuna Răchiți, în județul Botoșani. Iaurtul natur de 150 de grame cu 3,5% grăsime este produs de MIRDATOD PROD SRL din Reghin, în județul Mureș. Iaurtul Natur de 400 de grame, cu 1,5% grăsime, este produs de Friesland Campina România SA Fabrica Târgu Mureș, județul Mureș.

Iaurtul grecesc Pilos de 140 de grame și cu 10% grăsime este produs de Albalact din județul Alba. Latele kefir de 1 litru și cu 1,5% grăsime este produs de Sredzka Spoldzielnia Mleczarska Jana din Polonia. Laptele bătut la cutie de 1 litru de 1,5% grăsime este produs de Moravia Lacto din Cehia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.4 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *