Vopsitul des poate dăuna părului? Răspunsuri și sfaturi prețioase direct de la specialist

Când ajunge să dăuneze vopsitul părului. Iată ce spun specialiștii.
Vopsitul des poate dăuna părului? Răspunsuri și sfaturi prețioase direct de la specialist

Vopsitul des poate dăuna părului? Pe măsură ce sezonul se schimbă și ne apropiem de toamnă, apare și dorința de a reîmprospăta culoarea părului. Inevitabil, vopsirea părului vine și cu un set de întrebări esențiale. Una dintre acestea, cea mai importantă are legătură cu durata pauzelor dintre vopsiri. Cât de des putem face această schimbare? Iată răspunsuri și sfaturi prețioase direct de la specialist.

Vopsitul des poate dăuna părului?

Pentru început, ar trebui să stabilim ce înseamnă foarte des. Dacă obișnuiești să îți vopsești părul la două, trei săptămâni, sau chiar mai des, părul se poate simți agresat. Da, în acest fel, cu siguranță, vopsitul dăunează părului.

Vopsitul des poate dăuna părului
Vopsitul părului

Vopsitul este un proces chimic, iar părul trebuie să fie și îngrijit nu doar vopsit. Agenții din vopsele pot slăbi și deteriora părul, făcându-l să arate nesănătos. De aceea, hidratarea este esențială pentru a-i menține structura sănătoasă. Tratamente precum balsamurile și șampoanele speciale pot ajuta la repararea daunelor cauzate de vopseaua de păr.

Specialiștii în colorarea părului nu recomandă vopsirea la un interval atât de scurt, de două, trei săptămâni. Mai ales dacă este vorba și de vopsirea lungimii firului de păr.

Cum afectează vopseaua părul?

Vopselele de păr constă într-un cocktail de substanțe chimice. Aceste amestecuri pot include un agent revelator sau agent de oxidare, amoniac și agent de colorare. Amoniacul deschide cuticulele părului, iar peroxidul de hidrogen, un agent oxidant folosit în mod obișnuit, pătrunde în firul de păr pentru a-i îndepărta pigmentul natural. Când culoarea naturală a părului dispare, agenții de colorare încep să vopsească părul. Astfel, vopselele de păr pot altera permanent culoarea părului.

Așadar, folosită în exces vopsirea poate afecta și deteriora părul. Vopseaua nu doar colorează părul, ci pătrunde în structura lui pentru a modifica pigmentul natural al părului. Astfel, vopsirea frecventă a părului poate îndepărta stratul lipidic protector de pe păr, numit cuticulă, ducând la rugozitate și deteriorare.

Cum poți repara părul deteriorat

Pentru a minimiza daunele cauzate de vopseaua de par, poți alege o vopsea de păr care conține agenți de condiționare. Această vopsea are în componență proteinele din lapte, care pot reduce daunele provocate de vopsirea părului.

Utilizarea șampoanelor care includ lipide, cum ar fi alcoolii grași, ar putea ajuta, de asemenea, la refacerea lipidelor din păr.

Iată și alte sfaturi de îngrijire a părului vopsit:

  • Utilizează un șampon special formulat pentru părul vopsit;
  • Alege o culoare cât mai apropiată de nuanța naturală a părului;
  • Protejează părul de soare purtând o pălărie pe vreme însorită;
  • Utilizează balsam după fiecare spălare, în special pe vârfurile părului;
  • Folosește cât mai rar produsele de coafare care pot arde părul cum ar fi placa de păr sau ondulatorul. Aplică în prealabil un produs de protecție împotriva căldurii;
  • Alegeți produse de îngrijire care se potrivesc tipului tău de păr;
  • Protejează părul de apa cu clor purtând o șapcă atunci când mergi la piscină;

Citește și blond cenușiu. 7 lucruri pe care e bine să le cunoști înainte să-ți vopsești părul așa

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.