Câți bani primește pe zi un recenzor. Suma pe care o încasează pentru fiecare interviu pe teren

La data de 31 mai, Recensământul Populației și al Locuințelor a intrat în cea de-a doua etapă, cea a interviurilor față în față.
Câți bani primește pe zi un recenzor. Suma pe care o încasează pentru fiecare interviu pe teren

Etapa interviurilor față în față din cadrul recensământului a început deja de zile bune, însă lucrurile nu au mers tocmai așa cum au plănuit organizatorii. Au fost întâmpinate probleme atât din punct de vedere al personalului care să efectueze recensământul (recenzori), cât și al sincronizării datelor pe tablete. Iată câți bani primește un recenzor pentru fiecare interviu pe care îl face.

Câți bani primește pe zi un recenzor. Ce sumă încasează pentru fiecare interviu

Recenzorii sunt plătiți în funcție de localitățile în care au fost repartizați. În general, un recenzor va primi aproximativ 10 lei pentru fiecare persoană recenzată, potrivit antena 3.

Recenzorul care merge prin localități izolate sau dispersate va fi plătit cu 16 lei.

„Un recenzor va primi 3,5 lei pentru un chestionar corect completat, care privește gospodăria, și 7 lei pentru un chestionar care privește persoana. Există o mică diferență aici. În cazul localităților izolate sau dispersate, unde recenzorii vor primi 9 lei pentru chestionarul de persoană și 7 lei pentru cel de gospodărie.”, spue Bogdan Drăghia, purtătorul de cuvânt al recensământului, potrivit știrileprotv.ro.

La 31 mai a început a doua etapă a recensământului, cea în care recenzorii merg pe teren pentru interviurile față în față cu oamenii. Însă în multe localități această etapă a debutat cu stângul și a fost amânată de mai multe ori. Astfel că, în cele din urmă, de luni, recenzorii au ieșit pe teren. Dar nu peste tot.

În Bucureşti, niciun recenzor nu a ieşit pe teren în prima zi. În Primării încă se face sincronizarea datelor pe tablete şi în plus, în continuare e lipsa de personal.

Românii care au completat chestionarele online în prima etapă (cea a autorecenzării) și cred că au scăpat de grija întâlnirii cu un recenzor ar fi bine să verifice mai întâi dacă au completat bine formularul, accesând acest link.

În caz contrar, dacă autorecenzarea nu s-a făcut cum trebuie, recenzorii vă vor bate la uşă pentru a răspunde din nou la întrebări.

Cum verifici dacă te-ai autorecenzat corect

Nu trebuie decât să introduceți CNP-ul și codul din imagine. Dacă ați completat corect chestionarul online, veți primi un mesaj corespunzător, care reprezintă și dovada unei zile libere la locul de muncă.

„În caz contrar, se afișează informația cu privire la imposibilitatea acceptării în baza de date a RPL a chestionarului de recensământ din cauza completării parțiale sau cu erori.

În cazul persoanelor salariate se acordă o singură zi liberă, plătită indiferent dacă aceasta a realizat auto-recenzarea pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei (a copiilor minori, de exemplu) ori pentru alte persoane, conform art. 49 din OUG nr.19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu completări și modificări prin Legea nr.178/2020, cu modificările și completările ulterioare”, este mesajul transmis de cei care se ocupă de platforma de Recensământ 2022.

Citește și: „Recensământ 2022. Încep interviurile față în față. Ce nu au voie să facă recenzorii”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *