Cine este și cu ce se ocupă mătușa lui Cătălin Cherecheș. Ea l-a ajutat pe edil să se ascundă în Germania

Fostul primar a fost prins la mătușa lui din Germania.
Cine este și cu ce se ocupă mătușa lui Cătălin Cherecheș. Ea l-a ajutat pe edil să se ascundă în Germania

Fostul primar din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania și urmează să fie extrădat în țară. Fostul edil ar fi fost ajutat de mătușa lui, care este stabilită peste hotare de ani buni. Cine este și cu ce se ocupă femeia care l-a adăpostit câteva zile în casa sa!

Cine este și cu ce se ocupă mătușa lui Cătălin Cherecheș

Fostul edil din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți seară, 28 noiembrie, în Germania, la Augsburg, după cum a anunțat Poliția Română. Primarul a fugit din țară după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. A trecut granița cu buletinul unei rude, deși nu avea voie să iasă să părăsească România.

Înainte de a fugi din țară, Cătălin Cherecheș a avut un plan bine pus la punct. Aceasta a mers la mătușa din Germania, Eugenia Jederan, cea care l-a ajutat de la bun început. De altfel, Cătălin Cherecheș a fost prins în apropierea unei gări din Germania, alături de femeia care îi este rudă. Cătălin Cherecheș s-a ascuns în casa acesteia, iar femeia i-a condus pe polițiști pe o pistă greșită, după ce a comandat un taxi și a oferit o adresă falsă.

Femeia este de profesie medic

Eugenia Jederan a încercat să-l ajute pe nepotul său să plece din Germania spre o altă țară. Cătălin Cherecheș a fost prins marți seară în apropierea unei gări din Germania. El se afla cu mătușa lui, Eugenia Jederan, care coborâse din mașină pentru a negocia o cursă către Viena, cel mai sigur tot pentru fostul edil.

Cât a rămas singur în vehicul, Cherecheș s-a ascuns pe bancheta din spate, acela fiind și momentul în care polițiștii bavarezi l-au capturat.
La audieri, asupra lui s-au găsitbani, un telefon mobil cu butoane, niște documente personale, dar și niște mătănii.

Cătălin Cherecheș avea încredere oarbă în mătușa lui, ținând cont că în trecut i-a transferat suma de 1,5 milioane de euro în conturi.

Citește și: Cum a fost prins Cătălin Cherecheș, de fapt, și de ce apare cu răni în zona feței. Ajutat de o femeie, fostul edil încerca să plece și din Germania

matusa chereches
sursa foto: antena 3

Îi virase femeii sume enorme în conturi

După ce Cătălin Cherecheș a fost prins, s-a aflat că mătușa lui este medic de profesie în Germania, acolo unde lucrează în propria clinică medicală. Autoritățile au dat de urma femeii, pentru că adresa sa apărea în niște documente oficiale prezentate chiar de nepotul său.

”Sumele respective, o parte din ele similar bijuteriilor sau obiectelor de familie sunt ținute într-un seif, în Germania. Mergeam la bancă, scoteau o anumită sumă de bani, plecam acasă cu ea unde o puneam în seif. O parte din sumele acestea le-am dus în Germania, având în vedere că mama are domiciliul și în Germania. Nu am prea mare încrede în sistemul bancar din țară, de aceea prefer acest mecanism, deoarece nu este vorba doar de munca mea, ci și de cea a părinților mei și de moștenirea mea”, preciza edilul.

Citește și: Primele imagini cu fuga lui Cătălin Cherecheș din România. Ce se vede pe camerele video, unde s-ar afla primarul din Baia Mare

În prezent, Cătălin Cherecheș este închis într-un penitenciar construit în apropiere de orașul Augsburg și nu a făcut nicio declarație.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Adrian Nartea a renuntat la contractul cu PRO TV pentru Asia Express
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *