Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis. Singura imagine care a scăpat pe internet cu Krista. Ce spunea președintele despre ea

Este mai mică decât președintele cu patru ani

Scris de: Daoud Andra

13 May. 2024

Pe Klaus Iohannis îl cunoaște o țară întreagă, însă puțini știu că președintele are o soră mai mică. Șeful statului a fost întotdeauna discret în ceea ce privește viața personală, însă a dezvăluit unele aspecte în cartea autobiografică pe care a lansat-o la scurt timp după ce a preluat primul mandat de președinte.

Cum arată sora lui Klaus Iohannis

La puțin timp după ce a devenit președintele țării, Klaus Iohannis a lansat o carte autobiografică, pentru ca românii să aibă ocazia de a-l cunoaște mai bine. Acolo a povestit anumite aspecte personale din viața sa, inclusiv unele legate de familie și de parcursul său profesional. Astfel, românii au putut afla că are o soră pe nume Krista.

Aceasta este cu patru ani mai mică decât președintele și este stabilită în Germania, de ani buni. Și părinții șefului statului, sași transilvăneni, au emigrat în Germania la câțiva ani după Revoluție. Klaus Iohannis era deja căsătorit cu soția sa atunci și își întemeiase propria familie.

Vezi și: Ce pensie va avea Klaus Iohannis, după 42 de ani de muncă și 10 de președinție. Suma e considerabilă

”Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. (…) Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a povestit președintele, în cartea autobiografică.

Ce pensie va avea Klaus Iohannis, dupa 42 de ani de munca si 10 de presedintie
Klaus Iohannis este președintele României din 2014

Cum și-a cunoscut președintele soția

Klaus și Carmen Iohannis sunt căsătoriți de aproape 35 de ani. Cei doi se cunoșteau din liceu, însă abia la facultate s-au apropiat mai mult și au început să formeze un cuplu. Au fost împreună timp de șapte ani înainte de a se căsători. Tot în cartea sa, președintele a povestit că apropierea dintre el și soția lui s-a produs firesc și și-au dat seama că sunt făcuți să fie împreună. Cât despre faptul că cei doi nu au copii, Klaus Iohannis a declarat că și-au dorit, însă nu a fost să fie.

Vezi și: 6 curiozități nebănuite despre Klaus Iohannis. Ce pasiuni ascunse are președintele României

”Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, spunea președintele, pe vremea când era primar al Sibiului.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
3.9 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *