Cum a mers îmbrăcată Carmen Iohannis la slujba de Înviere 2024. Mesajul special transmis de președintele Klaus Iohannis de Paștele Catolic

Cuplul prezidențial sărbătorește Paștele Catolic

Scris de: Daoud Andra

31 Mar. 2024

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, sărbătoresc Paștele Catolic. Cuplul prezidențial a participat la slujba de Înviere, la Sibiu, așa cum o face în fiecare an. Cum s-a îmbrăcat prima doamnă în seara de Paște și ce mesaj a transmis președintele.

Ținuta aleasă de Carmen Iohannis pentru slujba de Înviere

Președintele României și soția lui sărbătoresc duminică, 31 martie, Paștele Catolic. La fel ca în fiecare an, cei doi s-au retras acasă la Sibiu, unde au mers la slujba de Înviere de la biserica romano-catolică ”Sfânta Treime”. Prima doamnă a venit la braț cu președintele, care le-a adresat câteva cuvinte celor care sărbătoresc Paștele, prin intermediul presei.

”În această seară, doresc tuturor creştinilor care sărbătoresc acum, astăzi şi mâine, Înviererea, le doresc sărbători fericite, în linişte, în pace, cu familia şi cu prietenii. Hristos a Înviat!”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a intra în biserică.

”Cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului, le transmit credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici din România cele mai calde urări de pace, sănătate și bucurie. Sărbătoarea Învierii ne aduce împreună într-o comuniune a iertării și a renașterii. În mijlocul tuturor provocărilor și al încercărilor prin care trecem, Paștele ne oferă prilejul să fim împreună cu cei dragi și ne amintește că suntem însoțiți mereu de iubirea și puterea divină.
Citește și: 6 curiozități nebănuite despre Klaus Iohannis. Ce pasiuni ascunse are președintele României
În acest spirit de solidaritate și compasiune, să ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cei în suferință, oferindu-le lumina speranței și mângâierea credinței. Nu trebuie să uităm niciun moment că puterea noastră cea mai mare rezidă în capacitatea extraordinară de a ne îngriji unii de alții și de a le fi alături celor aflați în nevoie. Vă urez tuturor un Paște binecuvântat, în pace și armonie! Hristos a Înviat!”, a transmis ulterior președintele, într-o postare pe Facebook.

”Bucuria Învierii să ne fie lumina călăuzitoare a sufletelor. Hristos a Înviat!”, a scris, la rândul său, Carmen Iohannis, pe Facebook.

Prima doamnă a purtat un palton de culoare gri, de primăvară, pe sub care a avut o rochie scurtă. A accesorizat ținuta cu o eșarfă deschisă la culoare și cu pantofi cu toc.

Cuplul prezidențial a sărbătorit Învierea la Sibiu

Cine se ocupă de ținutele lui Carmen Iohannis

Prima doamnă a bifat, de-a lungul timpului, numeroase apariții elegante. În vizitele oficiale și la ocazii speciale, soția lui Klaus Iohannis apelează la designeri români care fie îi împrumută ținute, fie creează unele special pentru acele ocazii.

Creatoarele de modă cu care Carmen Iohannis a colaborat cel mai des sunt Andreea Tincu și Eli Lăslean. Cea din urmă a declarat, la un moment dat, ce va face cu rochiile purtate de soția președintelui. Creatoarea de modă nu plănuiește să le vândă, ci le-a păstrat, chiar dacă vorbim de peste 50 de ținute.

Vezi și: Cum arătau Carmen și Klaus Iohannis în tinerețe. Imaginile inedite au scăpat pe internet, cu greu îi recunoști

”Aceste rochii sunt piese unicat și nu le vând. Toate ținutele pe care le-am creat până acum pentru doamna Carmen Iohannis, și sunt în jur de 50, le-am păstrat, nu am vândut niciuna dintre ele. Unele sunt la dânsa, altele sunt la mine.

Ținutele le fac din suflet, am o colecție întreagă. Poate că, la un moment dat, voi face o expoziție, mă mai gândesc. Refac însă adesea același model de rochie, pentru clientele care îl doresc, însă doar după ce îl poartă pentru prima dată doamna Carmen Iohannis”, a spus creatoarea de modă într-un interviu pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
3.6 63 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *