Cum arată casa din România a regelui Charles: “Departe de a fi cea mai luxoasă, oferă o șansă rară”

Regele Charles este un iubitor declarat al țării noastre. Monarhul a cărui încoronare va avea loc vineri, 6 mai, deține în România câteva proprietăți, printre care se numără și pensiunea din Valea Zălanului. Juraliștii prestigioasei publicații americane New York Times au realizat un reportaj despre casa din idilica localitate covăsneană și au rămas impresionați de frumusețea și farmecul zonei.

Cum arată casa din România a regelui Charles din Valea Zălanului

Potrivit publicației americane, regele Charles deține un adevărat imperiu imobiliar, cu proprietăți situate pe întreg globul. Portofoliul suvernului britanic include 56 de cabane, 12 case și 7 palate – cel mai cunscut dintre ele fiind Buckingham Palace. Valoarea totală a proprietăților monarhului se ridică la aproximativ 25 de miliarde de dolari, potrivi Forbes.

Una dintre cele 56 de cabane/ pensiuni ale regelul Charles este și cea din Valea Zălanului, localitate situată la 30 de  kilometri de Sfântu Gheorghe.

„Departe de a fi cea mai luxoasă, oferă o șansă rară: pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu bunăvoință și se pot simți ca un rege”, scriu jurnaliștii americani.

În descrierea celor de la New York Times se arată că la pensiunea regelui Charles din Valea Zălanului „nu există o recepție sau vreun hol de primire”, iar cei care vin să se cazeze sunt primiți de o femeie care este și bucătăreasa localului.

Turiștii pot opta pentru una dintre cele 7 camere disponibile, „toate mobilate parcă după ediția românească a revistei House Beautiful, ediția 1740. Singurele accente contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată”.

Regele Charles a devenit proprietar al pensiunii din Valea Zălanului în 2008. An de an, monarhul petrecea aici o săptămână, în luna mai. Pandemia i-a întrerupt însă obiceiul, dar anul trecut a revenit în micuța localitate transilvăneană.

Așa cum notează cei de la NYT, Charles a descris adesea Valea Zălanului ca fiind una dintre plăcerile lui „vinovate”, „un cerc virtuos în care omul și natura sunt în echilibru”.

Atunci când regele nu se află aici, camerele sunt închiriate și oricine poate dormi în același pat în care doarme monarhul britanic atunci când vine în vacanță. Camerele sunt decorate cu mobilier vechi din Transilvania, inclusiv materiale textile. Există șapte camere duble în cele trei căsuțe de patrimoniu, fiecare cu cerdac.

În interior se găsesc câteva fotografii cu regele, iar în camera princiară există o imagine cu mama sa, regina Elisabeta a II-a, când era tânără.

Cum arată casa din România a regelui Charles
Cum arată casa din România a regelui Charles

Charles, ajutat de un conte cu origini românești să cumpere proprietatea din Valea Zălanului

Charles a început să viziteze România la sfâșitul anilor 1990. El mai deține o casă, în satul Viscri, care este de asemenea o adevărată atracție turistică. Ulterior, acesta a cerut ajutorul pentru a găsi o „evadare și mai retrasă” față de cea de la Viscri. Cel care l-a ajutat să găsească proprietatea din Valea Zălanului este contele Tibor Kalnoky, un aristocrat român în vârstă de 56 de ani înrudit cu Charles.

Kalnoky,de meserie medic veterinar, este și cel care a supravegheat renovarea pensiunii, dar și cel care se ocupă de întreținerea locului.

„În timp ce descria casa visurilor lui, mi-am dat seama că s-ar putea să știu o astfel de casă. Am mers pe jos 14 kilometri, din Micloșoara până la ceea ce atunci erau clădiri care aveau mare nevoie de renovare temeinică”, a declarat Tibor Kalnoky pentru NYT.

Pensuinea din Valea Zălanului pune la dispoziția turiștilor 10 meniuri diferite de mâncăruri tradiționale, printre care și o varietate de gulașuri. Pentru aproximativ 65 de dolari, există opțiunea unei plimbări cu o căruță trasă de cai și a unui grătar în natură.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *