Eugen Cristea a fost în spital din cauza depresiei: „Continui cu un tratament. Este un semnal de alarmă” EXCLUSIV

Eugen Cristea, dezamăgit de emisiunile pentru copii din zilele noastre: „Este cu totul de pe altă lume ce se întâmplă”
Eugen Cristea a fost în spital din cauza depresiei: Continui cu un tratament. Este un semnal de alarmă EXCLUSIV

„Feriți-vă de măgăruș” a rămas în inima publicului de-a lungul anilor. Cu toate acestea, Eugen Cristea nu consideră că emisiunea ar avea succes și în zilele noastre, căci lumea s-a schimbat enorm. El ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care ne-a vorbit despre show-ul pe care l-a moderat, dar și despre schimbările din viața sa.

Eugen Cristea: „M-am hotărât să nu mai țin seama de nimic și să îmi văd de viața mea”

Eugen Cristea a fost alături de Marina Almășan la lansarea noii sale cărți. El a avut doar cuvinte de laudă de spus la adresa vedetei. De asemenea, acesta ne-a făcut mărturisiri despre „Feriți-vă de măgăruș”, emisiune adorată de mulți oameni, de la mic la mare.

Cunoscutul om de televiziune a trecut și printr-o provocare în ultima perioadă, ținând cont că a ieșit, de curând, din spital. Deși a punctat că nu este nimic grav, Eugen Cristea a făcut anumite schimbări cu privire la stilul său de viață.

Ego.ro: Ne aflăm la lansarea cărții scrise de Marina Almășan, astfel că încep acest interviu cu întrebarea: „Ce amintiri aveți cu Marina Almășan?”

Eugen Cristea: Amintirile nu numai că sunt foarte numeroase, dar sunt și deosebit de plăcute. De fapt, pot spune că nu există nicio amintire neplăcută alături de Marina. Ne cunoaștem de foarte multă vreme, dar am început să colaborăm în 1995. Iată, s-au împlinit 27 de ani chiar zilele acestea, în jurul datei de 5 mai. În 1995 am fost invitat pentru prima oară la emisiunea pe care ea o realiza atunci, „Ceaiul de la ora 5”. Ulterior, am continuat colaborarea cu foarte mici întreruperi. Marina are o calitate, demnă de alcătuirea ei de om luptător. O spun cu tot dragul. Dacă o dai afară pe ușă, intră pe fereastră și te convinge să faci ceea ce dorește.

Eugen Cristea, despre Marina Almășan: „Este demnă de admirat”

Eugen Cristea: Avem amintiri care se întind pe parcursul a 27 de ani, atât de-a lungul și de-a latul țării, cât și atunci când vine vorba despre o călătorie în străinătate. În 1998 am fost la Chicago, unde am petrecut câteva zile absolut uluitoare. Acolo am reușit să realizăm o emisiune în două episoade care a avut foarte mare succes. Am un respect deosebit și un mare drag de Marina, este o femeie talentată, luptătoare, un om tonic, vesel și cu un condei minunat. Este demnă de admirat și constituie pentru mine un exemplu de comportament social și moral.

Apropo de emisiuni faimoase, trăim într-o lume în care copiii preferă să își petreacă timpul jucându-se pe tabletă sau telefon. Ce ați zice dacă emisiunea „Feriți-vă de măgăruș” ar fi produsă în zilele noastre?

Eugen Cristea: Nu mai pot să zic nimic. Mă bucură enorm faptul că, deși emisiunea nu mai este din 2000, lumea o ține minte în continuare, mai ales atunci când vine vorba de cei din generația mea. Lumea s-a schimbat enorm și se află într-o continuă schimbare, de la an la an. Ba chiar, aș îndrăzni să spun, de la minut la minut. Mulți s-au îndreptat deja către consumerism, nu se mai preocupă deloc de suflet. În urmă cu mai mulți ani aveam drag față de oameni, dar am ajuns să îmi transform acest drag într-o indiferență și pe alocuri, grav fiind ceea ce spun, chiar o ură. Lucrul acesta mă deranjează. Totuși, pentru că am ieșit de curând din spital, în urma unei depresii nu tocmai plăcute, m-am hotărât să nu mai țin seama de nimic și să îmi văd de viața mea, de preocupările mele, de muzica mea, de cărțile mele și de micile mele bucurii, în care întotdeauna găsesc satisfacție.

Eugen Cristea
Eugen Cristea

Ce spune despre ultima provocare: „Nu este nimic grav, dar este un semnal de alarmă de care vreau neapărat să țin seama”

Să înțeleg că această depresie v-a făcut să vă schimbați modul de gândire?

Eugen Cristea: Da, chiar foarte tare. Uite că îmi este bine, deja a trecut o lună. Continui un tratament, ca să nu se sperie cei care vorbesc despre acest aspect. Nu este nimic grav, dar este un semnal de alarmă de care vreau neapărat să țin seama.

Pe lângă tratament, ce faceți mai exact? La ce ați renunțat?

Eugen Cristea: În primul rând, am renunțat la știri, dar și la toate posturile românești vândute. Am renunțat să mă mai uit la diverse persoane. Nu mă mai interesează absolut nimic din ceea ce este în jur, iar, pentru mine, oamenii politici din această țară sunt toți o apă și un pământ.

Ca să rezumăm totul, practic, nici emisiunile pentru copii nu mai sunt la fel, dar nici cele pentru adulți…

Eugen Cristea: Da, este adevărat. Este cu totul de pe altă lume ce se întâmplă. Îmi pare foarte rău. Sper ca lumea să își revină, dar nu îmi fac mari iluzii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *