5 trucuri cu sare de masă. Întrebuințările nebănuite pe care le are în gospodărie

Sarea poate fi de mare ajutor în unele situații
5 trucuri cu sare de masă. Întrebuințările nebănuite pe care le are în gospodărie

Există în prezent soluții de curățare pentru toate problemele pe care le întâmpini în casă. Toate acestea, cumpărate, înseamnă o cheltuială destul de mare, astfel că uneori mai căutăm și trucuri simple pentru a rezolva unele situații în ceea ce privește murdăria. Astfel, îți spunem mai jos 5 trucuri cu sare de masă care îți vor fi de mare ajutor în casă.

5 trucuri cu sare de masă. În ce situații te ajută

Această substanță albă și cristalină care se dizolvă în apă, este un ingredient cheie în gătit, dar și un aliat al frumuseții și dezinfecției. Îmbunătățește aroma alimentelor și ajută digestia, pe de altă parte, este exfoliantă și are, de asemenea, o funcție astringentă.

Acum ne vom concentra pe utilizările pe care le putem da sării atunci când vine vorba de curățare. Poate să degreseze, să absoarbă umezeala, să curețe varul care rămâne pe unele suprafețe din casă și multe altele:

Curăță chiuveta. Sarea te va ajuta să cureți rapid rămășițele de alimente sau orice alt reziduu care poate înfunda scurgerea.

Sarea te ajută să ai tacâmuri strălucitoare. Mai ales dacă sunt din argint sau cupru, sarea te ajută să le facă să strălucească mereu. Trebuie doar să le scufunzi într-un recipient cu apă și sare.

Sarea te scapă de unele pete de pe haine, în special pe cele de sânge sau vin roșu. Amestecă sarea cu detergent și spală hainele. Vei vedea cum petele dispar.

Curăță cuptorul cu sare. Există posibilitatea ca mirosul de mâncare să rămână în cuptorul cu microunde. Presară puțină sare în interiorul acestuia, pune și scorțișoară și pornește aparatul pentru câteva minute. Mirosul dispare.

Curăță ferestrele cu sare. Diluează două linguri de sare în trei litri de apă și spală geamurile cu această soluție. Indicat ar fi ca ulterior să le ștergi cu hârtie de ziar, scrie viviendoencasa.mx.

De ce e bine să pui sare în colțurile casei

Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie ferită de energii negative. Potrivit lui Mihai Voropchievici, e bine să punem sare în fiecare colț al casei. Acest lucru ajută să scăpăm de energii negative.

„Pune câte o linguriță în fiecare colț al casei. Lasă șapte zile. Sare mare, grunjoasă. Începi să pui de la intrare pentru fiecare colț și când dai afară sarea după șapte zile, o iei cu o mătură nouă, de pai, nu de plastic și iei de la cel mai îndepărtat colț și până la ușă. Le-ai strâns pe toate în făraș, pe care le vei pune la toaletă, nu la coșul de gunoi, pentru că sunt captatoare de energii. Încă un secret, bagi jumătate de mătură în afară, jumătate în casă și spui: „Afară din casa mea energii negative”, a spus Mihai Voropchievici.

7.3 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.