Rețeta perfectă de pastramă pentru 1 Mai
Ziua de 1 Mai se apropie, iar pentru mulți dintre noi aceasta înseamnă relaxare, grătare și mâncare tradițională alături de familie și prieteni. Printre preparatele nelipsite de pe mesele românilor […]
Ziua de 1 Mai se apropie, iar pentru mulți dintre noi aceasta înseamnă relaxare, grătare și mâncare tradițională alături de familie și prieteni. Printre preparatele nelipsite de pe mesele românilor […]
După sărbătorile pascale, mulți români se confruntă cu aceeași problemă: frigiderele pline de mâncare rămasă. Ouăle roșii, friptura de miel sau pui, cozonacul și mezelurile ocupă spațiu, iar riscul ca […]
Cu doar două zile înainte de Paște, pasca și cozonacul Dubai par să fie printre cele mai căutate produse de pe mesele românilor. În ciuda prețurilor ridicate, comenzile nu contenesc, […]
Drob de miel, ouă încondeiate, pască și cozonac – toate acestea compun imaginea clasică a mesei de Paște. În aceeași atmosferă festivă, ouăle și iepurașii din ciocolată și-au câștigat un […]
Într-un colț pitoresc al României, în Maramureș, tradițiile încă se păstrează vii, iar mirosul de cozonac aburind răzbate din cuptoarele gospodinelor, ca în vremurile de odinioară. Acolo, redescoperim o rețetă […]
Sarmalele sunt un preparat tradițional iubit de toți românii, simbol al bucătăriei noastre, dar și o mâncare populară în întreaga Europă de Est. De la varianta clasică cu carne de […]
Pasca este desertul nelipsit de pe masa românilor în ziua de Paște. Tradiția cere ca pasca să fie pregătită în ajunul Învierii, iar rețetele variază de la cele clasice cu […]
În Săptămâna Mare, cunoscută în Spania ca Semana Santa, mesele au un rol important, iar obiceiurile culinare țin cont de perioada de post care duce până la Duminica Paștelui. Spaniolii […]
Pe măsură ce Sărbătorile Pascale se apropie, atmosfera din casele românilor devine tot mai agitată. Curățenia generală, cumpărăturile, planificarea meselor și pregătirea rețetelor tradiționale creează un adevărat maraton culinar. Printre […]
Cozonacul moldovenesc este unul dintre cele mai iubite deserturi tradiționale din România, iar rețeta sa se transmite din generație în generație. Însă, pentru a obține un cozonac cu adevărat delicios, […]