Amendă de 6.500 de lei dacă faci această greșeală cu tichetele sociale. Este interzis

Scris de: Dana Cazacu

18 Aug. 2022

Amendă de 6.500 de lei dacă faci această greșeală cu tichetele sociale. Este interzis

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au făcut o serie de precizări cu privire la tichetele sociale. Ce riscă persoanele care beneficiază de cardurile sociale și le utilizează în alte scopuri în afară de cele prevăzute de lege, vă spunem noi în continuare. Pentru această greșeală, amenda poate ajunge chiar și la 6.500 de lei.

Amendă de până la 6.500 de lei pentru cei care folosesc tichetele sociale pentru a-și cumpăra țigări sau băuturi alcoolice

Începând de la 1 iunie, MIPE a început să emită, distribuie și să încarce cardurile sociale. Așadar, mulți dintre românii care se încadrează în criteriile de selecție ale Executivului au primit deja voucherele sociale. În caz că nu știați, aceste tichete sunt oferite pentru a ajuta românii aflați în depravare materiale sau cu risc de sărăcie să își achiziționeze alimente.

Ei bine, achiziționarea alcoolului și țigărilor este strict interzisă. Așa că, beneficiarii de tichete sociale riscă să fie sancționați cu amenzi de până la 6.500 de lei, dacă folosesc voucherele pentru alimente în acest scop, spune Marcel Boloş, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Conform oficialului, în cazul în care acest fenomen se generalizează, este posibilă chiar și introducerea unor sancțiuni mai grave.

„Încă nu avem o astfel de situație, dar fapta este evident de natură contravențională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce și sancțiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situații”, a spus Marcel Boloș, potrivit Digi24.

Amendă de 6.500 de lei dacă faci această greșeală cu tichetele sociale
Amendă de 6.500 de lei dacă faci această greșeală cu tichetele sociale

Ce se întâmplă cu cardurile sociale care au fost blocate

Trebuie să precizăm faptul că, cardurile pentru alimente ar putea fi blocate dacă sunt folosite pentru achiziționarea de țigări sau alcool. Cât timp vor rămâne blocate acestea, ne spune tot ministrul Boloș.

Mai exact, cardurile sociale ar putea rămâne în această stare până la următoarea tranșă livrată de statul român. În plus, beneficiarii care repetă această faptă ar putea chiar rămâne fără cardurile sociale.

„Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun și alcool, ne așteptăm să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanța care a fost aprobată, am și introdus un capitol de sancțiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancționa.

Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat că, după ce unii beneficiarii au încercat să cumpere țigări și băuturi alcoolice, un număr de peste 10.000 de carduri pentru alimente au fost blocate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9.2 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *