Averea lui Victor Pițurcă. Din ce afaceri a câștigat bani, pe lângă fotbal. De ce a ajuns să fie reținut de DNA

Victor Pițurcă a fost reținut luni de DNA
Averea lui Victor Pițurcă. Din ce afaceri a câștigat bani, pe lângă fotbal. De ce a ajuns să fie reținut de DNA

Victor Pițurcă a fost reținut de DNA. Celebrul antrenor a fost dus la audieri, ulterior magistrații au decis reținerea acestuia. Care este averea fostului selecționer și ce spunea despre situația sa financiară.

Victor Pițurcă, reținut de DNA

Este vorba de un dosar privind achiziția de produse medicale în pandemie. Conform g4media.ro, este vorba de dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele MAPN. Firma care ar fi livrat măștile îi aparține fiului său, Alex Pițurcă, iar celebrul antrenor și-ar fi folosit influența pentru a-i facilita fiului accesul la contracte. Spre exemplu, contractul încheiat cu Ministerul Apărării, de 11 milioane de lei.

Urmează ca magistrații să decidă dacă vor dispune o măsură restrictivă de libertate în acest caz.

Potrivit primelor informații, a mai fost reținut în acest dosar și directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu.

Averea lui Victor Pițurcă. Din ce afaceri a câștigat bani, pe lângă fotbal

Victor Pițurcă, în vârstă de 66 de ani, nu a mai antrenat pe nimeni din luna ianuarie a anului 2020. Întrebat despre situația sa financiară, antrenorul a dezvăluit că nu are atât de mulți bani, căci el are o familie mare. Victor Pițurcă a declarat că el întreține 15-20 de oameni și dacă nu ar fi el ar fi greu.

„De unde atâția bani? Ce, eu am banii lui Mircea Lucescu? Am antrenat eu 10 – 12 ani pe Șahtior Donețk? Eu am câștigat bani în acei doi ani când am antrenat în Arabia Saudită. Bine, am câștigat și cât am fost la Federația Română de Fotbal, dar… Eu întrețin 15-20 de oameni. Am o familie mare, dacă n-aș fi eu ar fi greu. Nu, nu pot să spun că sunt mare bogat”, a declarat Victor Pițurcă în urmă cu câteva luni.

De asemenea, în cadrul emisiunii Prietenii lui Ovidiu, Victor Pițurcă a declarat că nu îl interesează salarii de 15-20 de mii de euro deoarece el a câștigat chiar și 200-300 de mii de euro pe lună când era în Arabia Saudită.

„Nu mă interesează salarii de 15-20 de mii de euro. Ultima dată, în Arabia Saudită am avut salarii de 200-300 de mii de euro pe lună. La Craiova am mers pe 15 mii pe lună. Am afaceri, sunt mult mai mulți bani decât la fotbal. Dacă aș fi doar eu și nevastă-mea am trăi încă cinci vieți, dar am o familie numeroasă”, spunea el.

Victor Pițurcă a fost antrenor pentru echipe foarte mari

Victor Pițurcă a fost antrenor pentru echipe precum Steaua București, Universitatea Craiova sau Al Ittihad. Acesta a fost și selecționer al României de trei ori în perioadele: 1998/1999, 2004/2009 și 2011/2014. În anul 1986 a câștigat Cupa Campionilor europeni, atunci când era component al echipei Steaua.

Victor Pițurcă nu se află la prima interacțiune cu procurorii DNA. Antrenorul a fost investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF. De asemenea a fost și condamnat cu suspendare în deja celebrul Dosarul Valiza.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
7.9 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *