Când va fi încoronat Charles al III-lea, de fapt. Data nu a fost aleasă întâmplător. Semnificația specială

Ce semnificație aparte are data aleasă
Când va fi încoronat Charles al III-lea, de fapt. Data nu a fost aleasă întâmplător. Semnificația specială

Când va fi încoronat Charles al III-lea. Potrivit presei britanice, regele Charles al III-lea va fi încoronat în luna iunie, anul viitor. Data la care va fi încoronat noul monarh al Marii Bbritanii are o semnificație aparte.

Când va fi încoronat Charles al III-lea, de fapt

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe 3 iunie 2023, la Westminster Abbey, potrivit The Sun. Charles va deveni cel mai bătrân monarh din istoria Marii Britanii, având 74 de ani împliniți la momentul încoronării. Data nu a fost aleasă întâmplător. Atunci se vor împlini 71 de ani de la încoronarea suveranei defuncte Elizabeta a II-a.

Conform tradiției, viitorul rege se va așeza pe tronul cunoscut sub numele de Scaunul lui Edward (numit după regele Charles al II-lea în 1661), în timp ce va mânui sceptrul, toiagul și globul suveranului, care simbolizează lumea creștină. Regina consoartă și Charles se vor adresa apoi țării de la balconul Palatului Buckingham.

Charles a fost proclamat monarh al Regatului Unit și al Commonwealth-ului pe 10 septembrie, înainte de a ține un discurs în fața Consiliului privat.

„Domnia mamei mele a fost inegalabilă”

La momentul respectiv, el a spus: „Domnia mamei mele a fost inegalabilă prin durata, dedicarea și devotamentul său. Chiar și în timp ce plângem, aducem mulțumiri pentru această viață foarte credincioasă. Sunt profund conștient de această mare moștenire și de îndatoririle și responsabilitățile grele ale suveranității care mi-au fost transmise acum”.

El a adăugat că se va „strădui să urmeze exemplul inspirat care mi-a fost dat în susținerea guvernării constituționale” și să caute ”pacea, armonia și prosperitatea popoarelor din aceste insule, precum și a regatelor și teritoriilor Commonwealth-ului din întreaga lume”.

În cele din urmă, el a concluzionat: „Profit de această ocazie pentru a-mi confirma dorința și intenția de a continua tradiția de a ceda guvernului veniturile ereditare, inclusiv averea coroanei, în beneficiul tuturor, în schimbul subvenției suverane care îmi susține îndatoririle oficiale de șef de stat și șef al națiunii.”

Primul portret al familiei regale britanice
Primul portret al familiei regale britanice

Prima fotografie oficială a familiei regale

Între timp, a fost dezvăluit noul portret al familiei regale a Marii Britanii. Palatul Buckingham a împărtășit noua fotografie a regelui Charles al III-lea cu regina consoartă Camilla Parker Bowles, prințul William și Kate Middleton.

Regina Elsabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit pe 8 septembrie 2022, la câteva ore după ce palatul a precizat că regina se află sub supraveghere medicală la Balmoral. Medicii își exprimaseră atunci îngrijorarea cu privire la starea ei de sănătate.

Moartea ei a fost urmată de 10 zile de doliu oficial și de o mare procesiune, cu evenimente care au fost urmărite în întreaga lume. Totul a culminat cu funeraliile de stat de la Londra și înmormântarea la Windsor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
8.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *