Cât de des se spală pijamalele, de fapt. Multe persoane fac greșeala

Află ce îți recomandă specialiștii.
Cât de des se spală pijamalele, de fapt. Multe persoane fac greșeala

În rutina noastră zilnică, pijamalele joacă un rol esențial, oferindu-ne confort și relaxare în timpul orelor de odihnă. Cu toate acestea, cât de des trebuie să le spălăm cu adevărat? Este o întrebare pe care mulți oameni o ignoră sau o subestimează, dar curățarea pijamalelor este mai importantă decât am putea crede.

De ce nu e bine să porți de multe ori pijamalele chiar dacă par curate

Cercetătorii au efectuat un studiu detaliat și au pus la încercare câteva teorii, ajungând la o concluzie surprinzătoare: ar trebui să acordăm mai multă atenție pijamalelor și să le spălăm mai des decât am făcut-o până acum.

Pijamalele intră des în contact cu pielea și sunt supuse unui proces continuu de exfoliere a celulelor moarte ale pielii. Aceste celule moarte se acumulează în țesăturile pijamalelor, creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor.

Cât de des trebuie să speli pijamalele?

Deși multe dintre aceste bacterii pot fi inofensive, există și microorganisme potențial periculoase, precum stafilococul auriu sau E. coli, care pot fi transportate pe piele. Stafilococul poate cauza infecții ale pielii, în special dacă pătrunde în zgârieturi sau răni, în timp ce E. coli poate crește riscul de infecții urinare.

Citește și: De ce e mai bine să dormi cu ușa închisă. Acest gest banal îți poate salva viața, avertismentul specialistului

Cât de des trebuie să spălăm pijamalele

Ei bine, tocmai din acest motiv, cercetătorii și experții în igienă recomandă spălarea pijamalelor după 3-4 purtări.

Cu toate acestea, dacă faci un duș înainte de culcare și îți îmbraci pijamalele doar pe corpul curat, poți extinde perioada de utilizare până la aproximativ o săptămână (echivalentul a aproximativ șapte purtări).

Este important să menținem igiena adecvată a pijamalelor pentru a ne proteja sănătatea și a ne asigura un somn odihnitor.

Vezi și: La ce temperatură se spală lenjeria de pat. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Cum poți să îți speli corect pijamalele

Atunci când vine vorba de îngrijirea pijamalelor, trebuie să ținem cont de tipul și materialul din care sunt confecționate. Pijamalele mai groase sau din materiale poroase ar trebui spălate pe dos în mașina de spălat, la temperaturi înalte, pentru a asigura eliminarea eficientă a celulelor moarte care s-au acumulat în țesătură.

Pentru celelalte tipuri de pijamale, există două opțiuni recomandate. Prima opțiune este spălarea lor la temperaturi înalte, dacă țesătura le permite acest lucru.

Te poate interesa și: De câte ori poți purta hainele între spălări. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

A doua opțiune este călcarea lor cu fierul de călcat după ce s-au uscat, deoarece acest proces poate contribui la eliminarea eventualelor bacterii rămase pe ele.

În ambele cazuri, igiena corectă a pijamalelor este esențială pentru a preveni acumularea bacteriilor și pentru a va asigura că vă bucurați de un somn sănătos și confortabil.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *