Cât de des trebuie schimbate fețele de pernă, de fapt. Mulți români habar nu au. Își pun sănătatea în pericol

Specialiștii recomandă un număr clar de zile
Cât de des trebuie schimbate fețele de pernă, de fapt. Mulți români habar nu au. Își pun sănătatea în pericol

Temperatura din cameră, liniștea, așternuturile, toate contribuie la un somn odihnitor. Femeile, în general, au un adevărat ritual atunci când vine vorba de pregătirea pentru somn: demachiere, duș fierbinte, cremă de corp hidratantă, pijamale pufoase, etc. Există însă o greșeală pe care o fac multe persoane atunci când vine vorba de pat, mai precis de așternuturi. Află de mai jos cât de des trebuie schimbate fețele de pernă. Specialiștii recomandă un număr clar de zile.

Cât de des trebuie schimbate fețele de pernă, de fapt

În timpul zilei, mai ales atunci când oboseala își spune cuvântul, mulți oameni se gândesc deja cum vine seara și se vor pregăti de somn în patul lor confortabil și într-un mediu curat. Cel puțin așa cred. Pe măsură ce trec zilele pielea moartă rămâne pe fețele de pernă, așa cum se poate întâmpla și cu machiajul, transpirația, cremele sau parfumul. Din acest motiv, dermatologii vin cu o indicație clară în ceea ce privește schimbatul fețelor de pernă: de două sau chiar trei ori pe săptămână. Nu se recomandă să dormi mai mult de trei zile pe aceeași față de pernă.

Microbii strânși pe fețele de pernă au efecte asupra tenului

Acarienii radiază de fericire atunci când se strânge murdărie pe fețele de pernă, spune medicul dermatolog Hadley King. Demachierea are un rol extrem de important înainte de culcare. Dermatologii spun că în timpul nopții celulele se regenerează, motiv pentru care tenul trebuie să fie curat. Se poate întâmpla însă, ca deși tu să respecți sfaturile medicilor, ca excesul de cremă, transpirația sau murdăria de pe față să ajungă pe pernă. Astfel bacteriile își fac apariția pe lenjeria ta de pat. Din cauza acestui lucru pot apărea repede coșurile și iritațiile pielii.

Și părul poate fi afectat de murdăria de pe fețele de pernă. Degeaba cheltuiești foarte mulți bani la coafor și pe produse pentru îngrijirea părului. Pe lângă murdăria care poate interfera cu aspectul părului tău, unele materiale îl pot deteriora și se ajunge, la un moment dat, la ruperea firelor de păr. Specialiștii recomandă folosirea materialelor de mătase, deoarece elimină umezeală și respinge praful. Mai mult, ajută la prevenirea ridurilor. Medicul Hadley King a declarat că pentru a avea grijă de păr se recomandă la fel, schimbarea fețelor de pernă la cel mult o săptămână.

Ce temperatură ar trebui să fie în dormitor în timpul nopții

Temperatura din dormitor are un impact semnificativ asupra calității somnului. Experții spun că încăperile răcoroase contribuie într-un mod pozitiv la o noapte de odihnă profundă. De aceea, ei recomandă ca noaptea temperatura în dormitor să fie între 16 și 22 de grade Celsius. Dacă în locuință sunt copii mici temperatura ideală în timpul somnului trebuie să fie cuprinsă între 16 și 24 de grade.

9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.