Când se schimbă, de fapt, salteaua la pat. Primul semn care îți arată că ai nevoie de una nouă

O saltea bună contribuie la obținerea unui somn bun și odihnitor. Dar e momentul să afli când trebuie să iei una nouă.
Când se schimbă, de fapt, salteaua la pat. Primul semn care îți arată că ai nevoie de una nouă

Despre importanța unui somn bun și odihnitor se vorbește foarte des în ultima vreme, când viața stersantă și stresul pandemiei ne-a afectat viața în atât de multe moduri, incluzând calitatea somnului. Dar pe lângă asta, pentru un somn bun e necesară și o saltea bună. Însă despre saltea trebuie să știm anumite lucruri, ca de exemplu când se schimbă, de fapt, salteaua la pat.

Când se schimbă, de fapt, salteaua la pat. Ce e bine să știi

O saltea bună și o viață lipsită de stres ne poate asigura un somn bun, însă prima ar trebui schimbată din timp în timp.

Este însă important de știut când ar trebui făcut acest lucru. Astfel, e necesar să urmărim câteva elemente care se modifcă la salteaua noastră, indicând faptul că ar trebui înlocuită.

Indiciile care îți arată clar

Paradoxal, cu cât mai variată este oferta pe piață, cu atât mai dificil este să alegem una potrivită. Însă, pe lângă criteriile personale, este bine să mai ții cont de unele aspecte, atunci când alegi o saltea nouă.

Unul dintre acetea este materialul din care este făcută salteaua și calitatea sa.

Însă cel mai important criteriu după care ar trebui să te ghidezi este recomandarea specialiștilor. Aceștia spun că la un interval de opt ani, salteaua ar trebui schimbată, citează clickpentrufemei.ro.

Ei spun că aceasta este durata medie de viață a unei saltele, însă pot exista mici variații, în funcție de calitatea și tipul saltelei. Evident, orice saltea realizată cu materiale de calitate superioară va putea fi păstrată mai mult timp, însă tipul de saltea pe care îl cumperi face diferența.

Spre exmplu, salteaua realizată din spumă cu memorie poate fi păstrată ceva mai mult timp, chiar până la 10 ani, mai arată specialiștii.

Însă cele din latex natural pot rezista între 15 și 25 de ani. Nu e valabil pentru saltelele din latex sintetic. Acestea nu vor rezista mai mult de 5-10 ani.

Când vine vorba de salteaua hibrid, adică cea realizată dintr-o combinație de două tipuri de materiale, aceasta trebuie să fie înlocuită la un interval de 5, până la cel mult 10 ani.

Semne care te anunță că trebuie să schimbi salteaua

Cel mai adesea, momentul când se schimbă, de fapt, salteaua la pat, este „anunțat” printr-o serie de semne. Dacă observi cel puțin unul dintre aceste semne, poate că e cazul să te gândești să alegi una nouă.

Semnele ce pot să apară sunt:

  • Semne de uzură la arcuri. Dacă pot fi simțite prin țesătură, e momentul să te gândești să o schimbi
  • Zgomote cauzate de arcurile care scârțâie
  • A devenit rigidă și
  • Îți creează dureri de spate și de mușchi
  • S-a lăsat în zona în care dormi
  • Simți când parteneru se mișcă în pat, chiar și ușor

Dincolo de toate aceste semne, specialiștii mai atrag atenția asupra faptului că o saltea prea veche poate agrava alergiile sau astmul. Este cunoscut faptul că salteaua este un mediu în care trăiesc acarieni și alergeni, iar curățarea și aspirarea este utilă doar parțial. Iată, așadar, când se schimbă, de fapt, salteaua la pat.

6.6 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.