Ce au descoperit polițiștii în cazul preotului Visarion Alexa. Ce mesaje le trimitea femeilor

"Sunt una dintre victime, una care a mai găsit resurse să lupte"
Ce au descoperit polițiștii în cazul preotului Visarion Alexa. Ce mesaje le trimitea femeilor

Apar tot mai multe femei care-l acuză pe Visarion Alexa de agresiune sexuală. Ce au descoperit polițiștii în telefonul preotului Visarion Alexa este total neașteptat. Mesajele au fost făcute publice chiar de către una dintre victime.

Ce au descoperit polițiștii despre preotul Visarion Alexa

Una dintre victimele preotului Visarion Alexa a făcut publice mai multe mesaje pe care le-ar fi primit de la cunoscutul părinte. Aceasta a vrut să le arate tuturor câtă presiune punea acesta pe enoriașe. Timp de două luni, susține ea, a fost asaltată cu mesaje din partea preotului. Acum, după ce s-a aflat că o femeie a depus plângere împotriva lui, și-a făcut și ea curaj să dezvăluie prin ce a trecut.

„Sunt una dintre victime,  una care a mai găsit resurse să lupte.

Vă rog sa publicați aceste mesaje ca să se vadă modul în care acționa părintele Visarion, că nu victima îi făcea avansuri. Două luni m-a asaltat cu mesaje ca acestea,  două luni în care am căzut psihic cumplit. Am mers la Biserica să vorbim, în urma insistențelor din mesaje și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea. Am înlemnit, m-am adunat și nu am mai călcat pe acolo. I-am arătat mesajele fostului purtător de cuvânt al Mitropoliei, se întâmplă acum 5-6 ani,  dar le-a ignorat.

Vreau să spun că insistă până victima ceda și nu invers.

Mi-a luat mult timp să îmi revin. Vă rog să postați, doar ca să se vadă că nu noi am purtat vreo vină”, este mesajul apărut pe rețelele de socializare.

Femeia susține că a făcut plângere la biserică, dar reclamația sa ar fi fost ignorată.

Mesajele pe care victima susține că le-a primit de la Visarion Alexa
Mesajele pe care victima susține că le-a primit de la Visarion Alexa

Visarion Alexa, pus sub control judiciar

Visarion Alexa a fost reținut pentru câteva ore de către polițiști, apoi magistrații au decis să fie eliberat. Acesta a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile. În același timp, după ce și-a recunoscut fapta, Patriarhia a decis următoarele măsuri:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios)
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ)
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Momentan, doar una dintre victime a depus plângere la poliție împotriva preotului Visarion Alexa.

5.3 270 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.