Ce înseamnă argint 925 și ce trebuie să știi despre bijuterii când vezi acest marcaj pe ele

Detaliile pe care trebuie să le știi atunci când cumperi bijuterii din argint
Ce înseamnă argint 925 și ce trebuie să știi despre bijuterii când vezi acest marcaj pe ele

Când vine vorba de cumpărarea de produse care sunt 100% originale, trebuie să fii întotdeauna foarte atent la ceea ce achiziționezi. Din acest motiv vă spunem mai jos ce înseamnă argint 925 și care este diferența dintre acesta și cel de 950. Ce trebuie să știi despre bijuteriile cu marcaje 925:

Ce înseamnă argint 925. Care este diferența între argint 925 și 950

Acest element și material este unul dintre cele mai apreciate din lume, deoarece cu el se pot face tot felul de bijuterii. Cu toate acestea, una dintre cele mai notorii discuții este legată de puritatea acestui material, argint 925. De asemenea, și de modul în care sunt realizate piese precum cercei, inele sau brățări, scrie viviendoencasa.mx.

Creatorul de conținut TikTok din spatele Amanza Jewerly a oferit o scurtă explicație în care spune cum este catalogat argintul și ce înseamnă numerele imprimate pe acesta.

„Argintul este un material foarte flexibil, cum ar fi plastilina. Dacă ar face o piesă care este 100% argintie, s-ar deforma. Deci, ei fac ceva numit „flirt”; deci când îți spun că argintul este 925 înseamnă că 92,5% din piesă este de argint, face parte din talpă”, a spus expertul pe contul de pe rețelele de socializare.

„Argintul în stare naturală are o puritate numită 0.999”

În această situație, creatorul de pe TikTok a comentat susținând că atunci când oferă așa-numitul argint 950, acesta este de fapt mai pur și poate deveni mai scump. Chiar și așa, acest lucru nu înseamnă că este o calitate mai bună deoarece are o dualitate importantă.

„Argintul în stare naturală are o puritate numită 0.999, deoarece există un 0.001 de impurități în mediul înconjurător (…) În proprietățile argintului este și maleabilitatea, acest lucru arată că este moale, iar pentru utilizarea la bijuterii este necesar să se adauge duritate, iar cuprul este des folosit”, conform site-ului angelicaplatataxco.com.

Cum îți dai seama dacă bijuteriile sunt din aur sau din argint, înainte de a le cumpăra

Bijuteriile trebuie să aibă un semn sau un sigiliu într-una din părțile sale cu care autentifică ce material este. În cazul aurului, spre exemplu, trebuie să scrie de câte carate este. Dacă  cineva vrea să-ți vândă un inel de „24 de carate” (pentru că cu cât mai multe carate cu atât bijuteria va fi mai scumpă și maximul este de 24), poți vedea în interiorul inelului semnul care va spune cu siguranță câte carate are cu adevărat.

9.6 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.