De ce să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efectele incredibile

Află care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra părului.
De ce să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efectele incredibile

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Acest ingredient-minune poate fi folosit în nenumărate feluri, dar cel mai utilizat este atunci când se dorește curățarea unor anumite suprafețe, obiecte sau lucruri. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu are efecte miraculoase și în ritualurile de înfrumusețare. Este suficient să îl folosești o singură dată și nu vei mai renunța la acest truc genial.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru sănătatea părului pentru că are efect fungicid și limitează dezvoltarea bacteriană. În plus, reduce secreția de sebum la nivelul scalpului și echilibrează producția naturală a acestuia.

Cu toate că pe piață există numeroase produse care promit să trateze aceaste probleme, multe nu sunt eficiente, iar cele care dau rezultate sunt, de multe ori, destul de costisitoare. Așadar, este la îndemână și mult mai ieftin să folosești bicarbonat de sodiu în șamponul tău obișnuit pentru a scăpa de excesul de sebum. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în șamponul cu care te speli de obicei și să îl lași să acționeze pe scalp circa 5 minute.

La final, poți să clătești părul cu oțet de mere. Pentru a curăța părul de compuși artificiali, care îl îngrașă, clătește-l cu un amestec de 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu la 2 căni de apă, în care adaugi și 2 lingurițe de ulei de ricin sau de arbore de ceai.

În plus, este recomandat și persoanelor care își țin părul în dread-uri. Trebuie doar să fie amestecat cu zeamă de lămâie și dizolvat într-un pahar cu apă caldă. Soluția obținută se stropește peste codițe, reîmprospătând părul, potrivit știridinlume.ro.

Bicarbonatul de sodiu redă strălucirea tenului

Pentru un ten luminos, prepară o mască pe care să o poți aplica o dată pe săptămână. Astfel, amestecă în blender o lingură de bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriță de oțet de mere, jumătate de castravete, un albuș de ou, o linguriță de faină de ovăz, dar și o linguriță de miere. Această mască trebuie lăsată să acționeze vreme de 10 minute.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca demachiant. Se amestecă, într-un bol, două linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă caldă, până ce se obține o pastă fină. Apoi, umezește-ți fața cu apă caldă și aplică această compoziție pe ten, folosind mișcări circulare. Apoi, clătește-te bine cu apa caldă și șterge-te cu un prosop curat. Tratamentul cu bicarbonat de sodiu pentru ten va curăța fața în profunzime, lăsând pielea luminoasă și catifelată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
8.8 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *