Mugur Mihăescu nu poate înregistra numele Garcea la OSIM, însă nici nu va scăpa de titulatură. „Nu am făcut decât să creez un personaj foarte puternic” VIDEO EXCLUSIV

Mugur Mihăescu: „Dacă confunzi omul cu personajul, ai o problemă”

Mugur Mihăescu a devenit extrem de popular în momentul în care a inventat personajul „Garcea”, pe care îl interpreta alături de „Vacanța Mare”. Deși au trecut mai bine de 20 de ani de când Mugur Mihăescu îmbrăca pentru prima dată uniforma și făcea satiră polițistă, lumea continuă să-l asocieze cu celebrul personaj. Actorul a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu-l deranjează că lumea îl asociază în continuare cu un personaj, ci că se bucură că a reușit să creeze un brand atât de puternic.

Cum a ajuns Mugur Mihăescu să joace în filmul „Haita de acțiune”

Dovadă că și în 2023 lumea știe despre personajul „Garcea” este faptul că Mugur Mihăescu continuă să joace acest rol în cel mai nou lungmetraj produs de Matei Dima, „Haita de acțiune”. După cum spune chiar producătorul, nu avea cum să pornească acest proiect fără să nu-l introducă pe celebrul Garcea în peisaj. Spre norocul lui, Mugur Mihăescu a fost încântat de ideea lungmetrajului și a semnat imediat contractul. Astfel că, anul trecut, la lansarea filmului „Teambuilding”, Mugur Mihăescu făcea parte deja din gașca casei de producție condusă de BRomania.

Citește și: În ce condiții s-ar întoarce Mugur Mihăescu pe marele ecran: „Sunt așa mai mare și îi sperii”. Ce nu ar accepta niciodată celebrul actor VIDEO EXCLUSIV

„Atunci (n.r. în luna septembrie) nu filmasem, dar semnasem contractul. Adică știam că o să filmăm. De râs la filmări nu prea s-a râs. Râzi înainte la repetiții, la filmare nu mai râzi, la filmare ești serios. Dar la repetiții râzi. Categoric”, ne-a povestit actorul.

În filmul care este deja în cinematografele din toată țara, Mugur Mihăescu joacă rolul tatălui lui Matei Dima, un tânăr polițist la început de carieră, pe care părinții l-au botezat Denzel.

Citește și: Cum a mers îmbrăcată Anca Dinicu la premiera filmului “Haita de acțiune”. A atras toate privirile cu această ținută inedită

„De la Garcea ce poți să te aștepți? Cum să-l boteze? Asta este găselnița scenaristului. Chiar m-a bucurat că l-a botezat așa. Am citit scenariul înainte de a semna contractul. Când am văzut scenariul și am văzut că-mi place, am zis că este ok, facem asta”, ne-a mai declarat Mugur Mihăescu care consideră că a ajuns la maturitatea profesională încât să refuze proiectele în care nu se regăsește și care nu-i aduc niciun fel de satisfacție.

Mugur Mihăescu nu poate înregistra numele Garcea la OSIM
Mugur Mihăescu, la premiera filmului „Haita de acțiune”

„Îmi doresc, prin filme de genul acesta, să rămână în continuare în memoria colectivă”

Chiar dacă în „Haita de acțiune” nu-l vom mai vedea pe celebrul polițist Garcea așa cum era prezentat în spectacolele susținute de „Vacanța Mare” asta nu înseamnă că Mugur Mihăescu va scăpa prea curând de această asociere.

„Tot respectul. Dacă confunzi omul cu personajul, ai o problemă psihologică. E problema la ei, nu la mine. Eu nu am făcut decât să creez un personaj foarte puternic, îmi doresc, prin filme de genul acesta, să rămână în continuare în memoria colectivă. Mai mult, ce să zic? Mă bucur că am reușit să creez poate cel mai puternic personaj de după Revoluție încoace.

Citește și: George Mihăiță nu mai vrea să vadă carne, de când îl interpretează pe Bebe Măcelaru. „De acum mănânc mai puțin și vorbesc mai mult” VIDEO EXCLUSIV

Așa că, de ce să mă supăr? Că unii îmi mai zic mie Garcea, nu are nimic, înseamnă că le-am adus bucurie și se bucură”, a mai declarat Mugur Mihăescu pentru EGO.ro, completând că, deși a creat un brand, asta nu înseamnă că poate deține monopolul pe el și că dacă orice producător de film sau de spectacole va dori să se folosească de personajul Garcea o poate face fără nicio reținere.

„Ar putea să folosească orice, dar nu fața mea. Așa numele Popescu nu este înregistrat la OSIM. Dacă îl chema Popescu putea oricine să facă. Aici este vorba de cine a dat naștere acestui personaj”.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *