Nu mai acoperi cu folie de aluminiu mâncarea pe care o păstrezi la frigider. Puțini știu ce ascunde de fapt acest obicei

Obiceiul nociv din bucătărie care îți poate crea probleme
Nu mai acoperi cu folie de aluminiu mâncarea pe care o păstrezi la frigider. Puțini știu ce ascunde de fapt acest obicei

Ai gătit din nou prea multă mâncare și te pregătești să o acoperi cu folie de aluminiu pentru a o păstra la frigider? Renunță la acest obicei imediat! Iată motivul pentru care nu este bine să acoperi mâncarea cu folie de aluminiu. De acum nu vei mai proceda niciodată așa!

De ce nu este bine să acoperi mâncarea cu folie de aluminiu

Folia de aluminiu este un produs esențial pentru orice bucătărie. Ea este cunoscută nu doar pentru utilitatea sa la gătit, ci pentru că este un material care se adaptează la multe funcții diferite și poate deveni o soluție bună pentru evenimentele neprevăzute de zi cu zi.

Spre exemplu, foarte mulți români obișnuiesc să-și acopere mâncarea din frigider cu folie de aluminiu. Însă, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra acestei practici. Potrivit acestora, această tehnică folosită de foarte multe persoane nu este deloc bună pentru sănătate.

Asta pentru că, fără să îți dai seama, procedând așa, în organismul tău pot ajunge cantități mici de aluminiu, ceea ce este foarte periculos. Astfel, hârtia argintie ar trebui utilizată pentru a pregăti preparate la cuptor și nu pentru a depozita alimente.

De ce este periculos să-ți înfășori alimentele în folie de aluminiu

Deși este o practică răspândită, folosirea foliei de aluminiu pentru a păstra resturile de mâncare în frigider ar putea fi o greșeală totală. Nu numai că te-ai putea alege cu aluminiu în corp, dar te-ai putea alege și cu bacterii.

Asta pentru că atunci când înfășori o farfurie cu alimente cu folie de aluminiu, aceasta nu se sigilează etanș. Acest lucru face ca alimentele să fie expuse la aer într-un fel, ceva de care bacteriile profită pentru a se dezvolta și a se înmulți.

Aceste microorganisme, atunci când se dezvoltă mai repede, generează bacterii toxice capabile să provoace toxiinfecții alimentare. Mai exact, produc toxine care nu sunt distruse de temperaturile ridicate de gătit.

Citește și Cât se lasă, de fapt, peștele la cuptor în folie de aluminiu. Timpul corect de gătire!

Cum se conservă corect alimentele

Un expert a oferit, în urmă cu ceva timp, câteva sfaturi pentru a conserva corect alimentele:

  • Folosește recipiente care se închid etanş pentru a preveni pătrunderea bacteriilor;
  • Asigură-te că pui resturile la frigider în decurs de două ore;
  • Aruncă la coșul de gunoi toate resturile de mâncare care au fost expuse la temperatura camerei mai mult de două ore.

Citește și A pus folie de aluminiu peste routerul Wi-Fi din casă, e incredibil ce s-a întâmplat. Efect uluitor!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *