De ce să pui folie de aluminiu în mașina de spălat, de fapt. Detaliul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum

Încearcă și tu acest truc

Scris de: Oana Matei

26 Aug. 2023

De ce să pui folie de aluminiu în mașina de spălat, de fapt. Detaliul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum

Utilizarea foliei de aluminiu în mașina de spălat este o idee neobișnuită, dar care poate oferi multe beneficii impresionante. Această metodă alternativă de a spăla hainele este considerată de mulți specialiști în domeniu ca fiind mai eficientă decât cumpărarea de înălbitori comerciali și, de asemenea, mai puțin costisitoare și mai eco-friendly.

Motivul pentru care să folosești folia de aluminiu când speli rufe

Folia de aluminiu este un material care are multiple utilizări precum conservarea alimentelor, vopsirea părului sau chiar ca ascuțitor pentru foarfece. Pe Internet putem găsi multe videoclipuri și articole care ne vor învăța cum să profităm la maximum de această folie precum și pentru mașina de spălat.

Bilele din folie de aluminiu sunt utilizate pentru a ajuta la eliminarea murdăriei, a petelor și a mirosului din hainele noastre. Aceste bile acționează prin ruperea legăturilor electrostatice dintre moleculele de murdărie și țesături, prin frecare, astfel încât să ne fie mai ușor să îndepărtăm murdăria. În plus, datorită proprietăților sale antimicrobiene, utilizarea bilelor de aluminiu poate ajuta la eliminarea bacteriilor și a agenților patogeni din hainele noastre, făcându-le mai igienice. Folia de aluminiu se pare că intensifică acțiunea detergentului, reduce consumul mașinii de spălat și are efect antistatic. După spălare hainele nu se vor electriza și nu vor mai ”aduna” scame pe ele.

Cum se folosește folia de aluminiu în mașina de spălat

Aplicarea acestui truc este într-adevăr foarte simplă, tot ce trebuie să faci este să tai o bucată considerabilă de folie de aluminiu și să formezi trei bile mici, de mărimea unui pumn. Aceste bile de aluminiu pot fi folosite de mai multe ori și nu trebuie aruncate după terminarea spălării.

Mai multe utilizări ale bilelor de aluminiu

Ascuțiți foarfecele 

Dacă foarfecele tale nu mai taie ca odinioară și bănuiești că nu mai sunt suficient de ascuțite, ia o bucată de folie de aluminiu, pliază-o în mai multe secțiuni, apoi tăiați în mod repetat pentru a-i ascuți.

Curățați vasele arse

Formați o minge din folie de aluminiu și folosiți-o pentru a  curăța oalele care au fost arse sau au pete de grăsime.

Curățați fierul de călcat

Dacă fierul de călcat s-a murdărit sau a format un strat negru care poate murdări hainele, curățați-l cu o bilă de folie de aluminiu.

Vezi și De ce să pui folie de aluminiu în jurul plantelor din grădină. Trucul pe care puțini îl cunosc, efectele sunt extraordinare

Călcați hainele simultan pe ambele părți

Înainte de a începe a călca hainele, întindeți o folie de aluminiu pe masa de călcat. Folia de aluminiu se încălzește rapid, astfel hainele se vor călca simultan pe ambele părți.

Păstrați alimentele proaspete

Dacă doriți să păstrați pâinea sau prăjiturile mai mult timp, înfășurați-le în mai multe straturi de folie de aluminiu imediat ce ajungeți acasă. În acest fel, de îndată ce vei dori să le mănânci, vor fi la fel de proaspete ca si cum tocmai ar fi ieșit din cuptor.

Curățați obiectele de inox

Folia de aluminiu poate fi folosită pentru a curăța și lustrui obiectele din inox. Trebuie doar să formați o minge din folie și să o folosiți ca un burete pentru a freca și lustrui diferite suprafețe, cum ar fi chiuveta, robinetele sau ustensilele de bucătărie.

Vezi și A pus folie de aluminiu peste routerul Wi-Fi din casă, e incredibil ce s-a întâmplat. Efect uluitor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9.9 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *