Rezultate BAC 2023 sesiunea de toamnă. S-au afișat notele înainte de contestații pe fiecare județ

Când se afișează notele

Scris de: Daoud Andra

25 Aug. 2023

Rezultate BAC 2023 sesiunea de toamnă. S-au afișat notele înainte de contestații pe fiecare județ

Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune au mai avut o șansă acum. BAC-ul de toamnă s-a desfășurat în a doua parte a lunii august, iar probele scrise s-au încheiat recent. Urmează corectarea lucrărilor și afișarea notelor. Rezultate BAC 2023 sesiunea de toamnă: când vor afla candidații ce note au obținut și când pot depune contestații.

BAC-ul de toamnă, aproape de final

Update 25 august, ora 10.38. Cea de-a doua sesiune a examenului de BAC 2023 a luat sfârșit. Ministerul Educației a publicat notele înainte de contestații pentru fiecare județ. Astfel, elevii și părinții pot vedea rezultatele AICI.

Știrea inițială: A doua jumătate a lunii august a fost rezervată celor care nu au dat BAC-ul în prima sesiune din 2023 sau nu l-au promovat. Candidații s-au putut înscrie pentru a susține din nou examenul maturității, iar înscrierile au avut loc în luna iulie. Potrivit regulamentului, Bacalaureatul de toamnă se adresează celor care nu au promovat la una sau mai multe probe în prima sesiune și nu numai.

Citește și: Subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la matematică și istorie. Cât de dificile au fost subiectele

Au putut participa la cea de-a doua sesiune și elevii care, din diverse motive nu s-au prezentat la examen în luna iunie. De asemenea, absolvenții de liceu care nu aveau situația încheiată la una sau mai multe materii și au rezolvat acest lucru între timp, au putut da BAC-ul acum. În schimb, nu au putut să dea examenul cei care au fost eliminați din motive de fraudă și sunt suspendați.

Probele de competențe au fost echivalate cu mediile din liceu în acest an, potrivit regulamentului stabilit de Ministerul Educației. Probele scrise s-au desfășurat începând cu 16 august și s-au încheiat luni, 21 august, cu proba la limba maternă. După încheierea probelor, a urmat corectarea lucrărilor.

Citește și: Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la matematică. Baremul de corectare

Rezultate BAC 2023 sesiunea de toamnă

Primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni de BAC vor fi afișate pe 25 august, potrivit calendarului oficial. Candidații își vor afla notele în prima parte a zilei, urmând ca în a doua parte, până la ora 18:00 seara, să poată depune contestații, dacă este cazul. În urma contestațiilor, lucrările vor fi recorectate și notele pot crește, dar pot și să scadă. Rezultatele finale urmează să fi afișate pe 29 august.

Citește și: Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Cât de dificile au fost subiectele

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, fiecare candidat trebuie să obțină o medie generală mai mare de 6. De asemenea, la fiecare disciplină, nota de trecere este de minimum 5. Aceste două condiții trebuie să fie îndeplinite simultan. Cu alte cuvinte, dacă media generală este peste 6, dar la o materie nota obținută este sub 5, BAC-ul nu se consideră promovat. La fel și invers, dacă la toate disciplinele notele sunt peste 5, dar media este mai mică de 6, BAC-ul este picat.

În prima sesiune din acest an, aproximativ 27% dintre candidați au picat examenul de BAC. Aceștia au avut șansa de a promova examenul maturității în sesiunea a doua. La acest procent se adaugă și cei care nu s-au prezentat la examenul din vară, mai precis peste 2.800 de elevi.

Citește și: Subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat

La proba de la limba română, din luna iunie, au fost 2.834 de elevi absenți. Este vorba atât despre elevi din promoția 2023, cât și despre elevi din promoțiile anterioare. La prima sesiune de BAC din acest an s-au înscris 130.500 de elevi, dintre care 16.000 proveneau din promoțiile anterioare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *