Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Cât de dificile au fost subiectele

Ce ar fi trebuit să scrie candidații pe foile de examen

Scris de: Daoud Andra

18 Aug. 2023

Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Cât de dificile au fost subiectele

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se apropie de final. Vineri, 18 august, candidații susțin proba scrisă la alegere a profilului și a specializării. Este penultimul examen din aceasă sesiune, ultimul fiind cel la limba maternă. Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la proba la alegere: ce ar fi trebuit să scrie candidații pe foaia de examen, pentru a obține notă maximă.

BAC-ul de toamnă se apropie de final

Update: baremele și rezolvările subiectelor la proba la alegere pot fi consultate AICI.

Vineri, 18 august, a fost o zi cu mari emoții pentru absolvenții de liceu care dau BAC-ul în această sesiune. Ei au avut proba scrisă la alegere, în funcție de profil și de specializare. Absolvenții de liceu au avut de ales dintre mai multe materii, în funcție de profilul absolvit. Cei care nu au promovat BAC-ul în luna iunie au susținut astăzi probele scrise la: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie și Informatică.

Citește și: Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la matematică. Baremul de corectare

Accesul candidaților în săli s-a efectuat până la ora 8:30, iar la ora 9:00 au fost distribuite subiectele. Candidații au menționat, în momentul în care s-au înscris la BAC, la ce materie vor să dea examen. Din momentul în care au primit subiectele, aceștia au avut la dispoziție trei ore pentru a le rezolva. Au susținut proba la alegere doar candidații care nu au promovat-o în sesiunea anterioară sau care nu s-au prezentat la examen.

Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la proba la alegere

La câteva ore după încheierea examenului, Ministerul Educației publică atât subiectele, cât și baremele de corectare. În baza acestora, elevii vor ști cum ar fi trebuit să rezolve subiectele. În funcție de ce au scris pe foile de examen, își pot calcula la ce notă să se aștepte. Imediat ce vor apărea pe site-ul Ministerului, rezolvările subiectelor vor fi publicate și aici.

Citește și: Subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la matematică și istorie. Cât de dificile au fost subiectele

Elevii nemulțumiți de note vor putea depune contestații. Primele rezultate ale BAC-ului de toamnă 2023 se afișează pe data de 25 august, în jurul orei 12:00. Candidații pot face contestații, dacă este cazul, până la ora 18:00 în aceeași zi. Lucrările lor vor fi recorectate, iar pe data de 29 august se vor afișa rezultatele finale. Calendarul BAC-ului de toamnă a arătat în felul următor:

  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
  • 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Citește și: Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la limba română. Cât de dificile au fost subiectele

Câți candidați au picat Bacalaureatul în prima sesiune

În prima sesiune a examenului, au promovat 72,8% dintre candidați. Restul de 27% dintre ei au mai avut o șansă în cea de-a doua sesiune. La aceștia se adaugă elevii care, în luna iunie, încă se aflau în situații de corijență sau nu aveau media încheiată la una sau mai multe materii. Cei care și-au încheiat situația școlară între timp s-au putut prezenta în sesiunea de toamnă.

Nu s-au putut prezenta în această sesiune candidații care au fost eliminați din examen pe motiv de fraudă. Potrivit regulamentului, aceștia sunt suspendați pentru următoarele două sesiuni, după cea din care au fost eliminați. Abia din a treia sesiune au dreptul să dea din nou examenul.

Citește și: Subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la limba română. Ce au avut elevii de rezolvat

BAC-ul este promovat dacă media finală este peste 6. De asemenea, la fiecare probă scrisă în parte, candidații trebuie să obțină o notă mai mare de 5. Aceste două condiții trebuie să fie îndeplinite simultan, pentru ca examenul să fie promovat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *