Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la limba română. Cât de dificile au fost subiectele

Baremul pentru prima probă scrisă

Scris de: Daoud Andra

16 Aug. 2023

A doua jumătate a lunii august vine cu mari emoții pentru candidații care susțin examenul de Bacalaureat în cea de-a doua sesiune. Absolvenții de liceu care dau BAC-ul în această sesiune au început probele scrise miercuri, 16 august, cu examenul la română. Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la limba română: ce ar fi trebuit să scrie elevii, potrivit baremului.

Reguli pentru BAC 2023, sesiunea de toamnă

Update ora 16.40. Ministerul Educației a publicat baremul de corectare pentru proba de Limba și literatură română a examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Vezi galeria foto.

Știrea inițială: Candidații care nu au promovat una sau mai multe probe ale examenului de Bacalaureat în prima sesiune sau care nu au putut intra în examen, din cauza situațiilor de corijență pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă. Nu pot participa la examen absolvenții de liceu care au fost eliminați din sală, pe motiv de fraudă, și care sunt suspendați.

Citește și: Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Calendarul examenului de BAC

În ceea ce privește probele scrise, regulile sunt aceleași ca în prima sesiune. Accesul candidaților în săli se face până la ora 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor actul de identitate și instrumente de scris, de culoare albastră. Este interzis accesul în săli cu telefoane mobile, ghiozdane, genți, cărți, notițe sau alte materiale inspiraționale.

La ora 9:00, subiectele elaborate de Ministerul Educației sunt distribuite candidaților. Din momentul în care primesc subiectele, aceștia au la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva. La fiecare materie, subiectele sunt elaborate conform programei școlare și în concordanță cu profilul absolvit. Pe parcursul probelor, este interzis candidaților să comunice între ei.

Citește și: Locurile din România unde niciun candidat nu a promovat Bacalaureatul 2023. Care sunt liceele din țară cu 0% rata de promovare

Rezolvare subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la limba română

Prima probă scrisă a fost cea la limba română. Candidații au avut de rezolvat trei subiecte ample, unele dintre ele cu mai multe cerințe. Fiecare subiect a fost notat cu câte 30 de puncte, iar 10 puncte sunt din oficiu. Primele două subiecte au la bază de obicei texte la prima vedere. Pornind de la acestea, elevii trebuie să răspundă la o serie de cerințe, notate diferit. Subiectul al treilea reprezintă un eseu pe baza unei opere literare studiate pe parcursul ultimului an.

După încheierea examenului, Ministerul Educației publică pe site atât subiectele, cât și baremele. Astfel, candidații pot consulta baremul, pentru a vedea cum se rezolvau corect subiectele. În acest fel, vor ști ce au greșit și la ce note să se aștepte. Imediat ce vor apărea pe site-ul ministerului, atât subiectele, cât și rezolvările vor fi publicate și aici.

Citește și: Subiecte Bacalaureat 2023 la limba maternă. Ce a picat la examenul scris

Când se afișează notele

Potrivit calendarului BAC-ului 2023 sesiunea de toamnă, elevii vor afla ce note au luat pe data de 25 august. Atunci vor fi afișate primele rezultate, în prima parte a zilei. Candidații care nu vor fi mulțumiți de notele obținute vor putea depune constestații în aceeași zi. Lucrările lor vor fi corectate din nou, iar rezultatele finale se afișează pe data de 29 august. Calendarul pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului arată în felul următor:

Citește și: Rezolvare subiecte Bacalaureat 2023 la matematică. Cum se rezolvau de fapt exercițiile

  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) –proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
  • 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *