Locurile din România unde niciun candidat nu a promovat Bacalaureatul 2023. Care sunt liceele din țară cu 0% rata de promovare

Locurile din România unde niciun candidat nu a promovat Bacalaureatul 2023. Care sunt liceele din țară cu 0% rata de promovare

Unele licee din țară au înregistrat rezultate dezastruoase la examenul de Bacalaureat 2023. În peste 50 de instituții de învățământ, niciunul dintre candidații înscriși nu a promovat BAC-ul 2023. Numărul școlilor fără promovați la examenul maturitații s-a dublat în ultimii patru ani. Care sunt județele în care niciun elev nu a obținut medie de trecere.

Liceele cu 0% rată de promovare

Procentul de reușită la examenul de Bacalaureat 2023 reprezintă procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară, adică 5 la fiecare disciplină, respectiv media generală. În peste 50 de licee, niciun candidat nu a promovat examenul.

Spre deosebire de anul trecut, numărul loc a crescut. În 2021 și 2022 au fost 42 de licee fără ca un absolvent de clasa a XII-a să treacă examenul de Bacalaureat.

Două licee din judeţul Timiş au 0% rată de promovare la examenul de Bacalaureat 2023, după ce niciunul dintre cei înscriși nu au obținut media generală 6. Este vorba depsre Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din Biled, unde şapte elevi au susţinut examenul şi niciunul dintre aceştia nu a promovat, şi Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Timişoara. Aici, nicinul dintre cei 14 candidaţi nu au obținut media minimă pentru a lua examenul.

Alte județe în care niciun candidat nu a promovat

Alte județe în care sunt câte două licee fără niciun promovat sunt: Sălaj; Timiș; Galați; Olt; Teleorman, Gorj; Caraș-Severin; Bacău; Vâlcea, în timp ce în județele Alba, Ialomița, Satu-Mare și Harghita sunt câte trei instituții fără niciun promovat, notează edupedu.ro.

Printre județele care au un singur liceu cu rata de promovare 0% se numără: Botoșani, Bihor, Sibiu, Arad, Prahova, Maramureș, Tulcea, Dâmbovița, Vaslui, Giurgiu, Mureș, Bistrița-Năsăud, Neamț.

Nici în Ilfov, lucrurile nu au stat mai bine și doar puțin peste 50% dintre absolvenții de clasa a XII-a au reușit să treacă examenul maturității. Acesta este urmat de județetele Călărași (64%), Giurgiu (65,3%), Hargita (63,7%), Teleorman (64,9%) și Mehedinți (68,3%).

54 de elevi au avut media 10

Dar sunt și trei județe care au înregistrat cea mai mare rată de promocare la BAC 2023: Cluj, Brăila și Iași, cu un procent de peste 85%.

În această sesiune au fost și licee unde s-au înregistrat și note de 10. Cele mai multe medii mexime s-au obținut în Capitală și în județele Constanța, Argeș și Prahova (5 medii de 10 în fiecare). Topul este continuat de Iași și Sălaj, cu 4 medii de 10 fiecare, iar apoi Bacău și Timiș, cu 3 medii de 10 în fiecare județ.

Ce condiții trebuie să îndeplineacă un elev pentru a promova Bacalaureatul

Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească câîteva condiții. Iată care sunt acestea:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (minium) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 7 iulie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *