Județul din România cu cele mai multe note de 10 la BAC 2023. Cum au stat lucrurile în București

Județul din România cu cele mai multe note de 10 la BAC 2023. Cum au stat lucrurile în București

S-au afișat rezultatele la BAC 2023. Potrivit Ministerului Educației, 54 de candidați care au susținut examenul au obținut media 10. Acestea sunt cele mai puține note maxime din ultimii zece ani. Iată care este județul din România în care au fost cele mai multe note de 10.

BAC 2023. În ce județ au fost cele mai mlte medii de zece

Ministerul Educației a publicat rezultatele la BAC 2023, sesiunea iunie-iulie, și doar 54 de candidați au obținut media 10. Sunt cele mai puține note maxime din ultimii zece ani, în condițiile în care, în 2022, la nivel național, au fost 222 de medii de 10. Elevii pot depune azi contestații, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 iulie.

În București, cinci elevi au obținut media 10 la examenul național de BAC, comparativ cu anul trecut, când au fost 34 de medii maxime. Astfel, cele mai multe medii de 10 s-au obținut în Capitală și în județele Constanța, Argeș și Prahova, 5 medii de 10 în fiecare. Topul este continuat de Iași și Sălaj, cu 4 medii de 10 fiecare, iar apoi Bacău și Timiș, cu 3 medii de 10 în fiecare județ.

Liceele din București în care elevii au luat media 10 la BAC 2023

  • Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” – 1 medie de 10;
  • Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” – 1 medie de 10;
  • Colegiul Naţional “Sfântul Sava” – 2 medii de 10;
  • Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” – 1 medie de 10.

Cel mai mare număr de medii de 10 s-a înregistrat în 2020, an de pandemie, când au fost 308 medii de 10 la nivel național, dintre care 49 în București, tot un record.

La limba română, la nivel național, 511 candidați au luat nota 10. Anul trecut, numărul lor a fost de 1.209 de note maxime.

Aproape 2.570 de candidați care au dat proba obligatorie la Istorie au luat nota maximă. La matematică au fost obținute 2.036 de note de 10.

Potrivit Ministerului Educației, Sunt mai puține note de 10 și în privința disciplinelor la alegere față de anul trecut. Spre exemplu, la biologie sunt 1.050 de note maxime, în timp ce anul trecut au fost 1.794.

Ce condiții trebuie să îndeplineacă un elev pentru a promova Bacalaureatul

Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească câîteva condiții. Iată care sunt acestea:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (minium) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi ”respinşi”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *