Scandal uriaș la Eurovision 2022. Voturile a șase țări, printre care și România, anulate. Poziția oficială a organizatorului

Organizatorii au decis să elimine notele pe care le-au oferit juriile din șase țări
Scandal uriaș la Eurovision 2022. Voturile a șase țări, printre care și România, anulate. Poziția oficială a organizatorului

Nereguli la Eurovision 2022. Organizatorii au decis să elimine notele pe care le-au oferit juriile din șase țări, în a doua semifinală. Printre ele s-ar număra și România, alături de Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Decizia ca notele oferite de juriile celor șase țări să fie eliminate a venit după ce un observator independent a remarcat „tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinalele Eurovision, conform unui comunicat emis de organizatorul Eurovision, scrie digi24.ro.

Voturile a șase țări, printre care și România, anulate

„În analiza votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului,” a transmis EBU, Uniunea Europene de Radio și Televiziune.

România s-a clasat pe locul 18 cu 65 de puncte în finala Eurovision

Vă reamintim că România, reprezentantă de WRS, s-a clasat pe locul 18, obținând 65 de puncte. Piesa lui Andrei Ursu, “Llamame”, a reușit să ducă România în finala competiției Eurovision 2022, după patru ani de pauză. Ultima calificare a fost în 2017, la Kiev.

5.4 63 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.