Scandal uriaș la Eurovision 2022. Voturile a șase țări, printre care și România, anulate. Poziția oficială a organizatorului

Organizatorii au decis să elimine notele pe care le-au oferit juriile din șase țări
Scandal uriaș la Eurovision 2022. Voturile a șase țări, printre care și România, anulate. Poziția oficială a organizatorului

Nereguli la Eurovision 2022. Organizatorii au decis să elimine notele pe care le-au oferit juriile din șase țări, în a doua semifinală. Printre ele s-ar număra și România, alături de Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Decizia ca notele oferite de juriile celor șase țări să fie eliminate a venit după ce un observator independent a remarcat „tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinalele Eurovision, conform unui comunicat emis de organizatorul Eurovision, scrie digi24.ro.

Voturile a șase țări, printre care și România, anulate

„În analiza votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului,” a transmis EBU, Uniunea Europene de Radio și Televiziune.

România s-a clasat pe locul 18 cu 65 de puncte în finala Eurovision

Vă reamintim că România, reprezentantă de WRS, s-a clasat pe locul 18, obținând 65 de puncte. Piesa lui Andrei Ursu, “Llamame”, a reușit să ducă România în finala competiției Eurovision 2022, după patru ani de pauză. Ultima calificare a fost în 2017, la Kiev.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.4 63 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *