Testul care îți arată clar dacă pepenele roșu este copt și dulce. La ce trebuie să fii atent

Pentru mulți, alegerea unui pepene roșu bun este o adevărată aventură. Metodele de încercare sunt multiple. Însă doar câteva dintre ele funcționează cu adevărat.
Testul care îți arată clar dacă pepenele roșu este copt și dulce. La ce trebuie să fii atent

Testul care îți arată clar dacă pepenele roșu este copt și dulce. Astăzi te vom învăța trucul simplu cu care nu vei da niciodată greș. Cu siguranță dacă vei aplica această metodă, te vei întoarce acasă cu cel mai dulce și zemos pepene roșu. Iată care este secretul.

Testul care îți arată clar dacă pepenele roșu este copt și dulce. Ce e bine să faci

Chiar dacă nu a venit încă sezonul lor, pepenii roșii se pot găsi în orice supermarket sau piață. Vorbim de cei importați din țări precum Grecia sau Turcia. Însă trucul pe care ți-l vom dezvălui se poate aplica atât la pepenii românești cât și la cei de import.

Pepenele roșu este ideal pentru zilelele caniculare de vară. Zemos, răcoritor și extrem de aromat, acest fruct conține săruri minerale și substanțe care joacă un rol determinant în lupta cu radicalii liberi. Deci pe lângă gustul perfect, pepenele este și extrem de sănătos.

Însă nu de fiecare dată atunci când am mers să cumpărăm pepene roșu l-am nimerit tocmai pe cel mai gustos, cu toate că l-am încercat înainte. Însă odată cu acest truc, vei învăța cum să alegi pepenele roșu potrivit. Pentru asta trebuie să avem în vedere câteva lucruri, printre care se numără forma lui, aspectul sau culoarea codiței.

Fie că este mic sau mare, un pepene trebuie să fie greu pentru mărimea lui. Important este să ridicăm mai mulţi pepeni şi să-l alegem pe cel mai greu.

„Un alt aspect important este punctul galben. Punctul de coacere se află în partea opusă cozii şi trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt”, explică Ion Maneanga, cultivator de pepeni.

Testul care îți arată clar dacă pepenele roșu este copt și dulce

Cum alegem pepenele, în funcție de codiță

Mulți oameni aleg pepenele în funcție de culoarea codiței. Dacă aceasta este gălbuie sau uscată, înseamnă că a fost cules de mult, iar dacă este verde, ne spune că fructul este proaspăt cules.

“Şi codiţa are un rol important. Dacă această este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Aşadar, trebuie aleşi pepenii care au coadă încă verde”, explică Ion Maneanga.

Forma pepenelui contează și ea. Dacă este simetrică, indiferent că vorbim de pepenii rotunzi sau ovali, actunci este bun. Trebuie evitați însă pepenii deformați sau turtiți la un capăt.

“Coaja spune multe despre un pepene. Ea trebuie să fie cât mai lucioasă. Acest lucru indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate”, ne-a dezvăluit cultivatorul de pepeni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câți copii are Florin Piersic, de fapt
8.8 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *