Totul despre machiajul perfect, în funcție de culoarea părului. Claudia Preduca, make-up artist de top: “Brunetele sunt norocoase” EXCLUSIV

“Ne folosim de cercul cromatic pentru a vedea ce nuanță este complementară culorii părului”
Totul despre machiajul perfect, în funcție de culoarea părului. Claudia Preduca, make-up artist de top: “Brunetele sunt norocoase” EXCLUSIV

Poate că ne gândim, de multe ori, în momentul în care realizăm o ținută la culoarea părului, astfel că, automat, întrebarea merge și la machiaj. Claudia Preduca, make-up artist, ne învață cum să ne punem în valoare podoaba capilară folosind anumite nuanțe, potrivite pentru brunete, blonde sau roșcate. De asemenea, ea a explicat, în exclusivitate pentru Ego.ro, ce culori folosim dacă ne-am vopsit părul în nuanțe nebunești.

Machiajul perfect, în funcție de culoarea părului. Tot ce trebuie să știi

Brunetele sunt câștigătoarele atunci când vine vorba de machiaj, căci pot să încerce orice nuanță pentru a se pune în evidență. În același timp, blondele se pot axa pe mov sau pe violet, însă trebuie să țină cont de subtonul culorii podoabei capilare. De asemenea, roșcate pot încerca verdele, care o să le facă să strălucească.

Ego.ro: Bună, Claudia! Are legătură nuanța părului cu anumite culori pe care le alegem pentru machiaj?

Claudia Preduca: Are legătură doar dacă ne dorim să scoatem în evidență nuanța părului, la fel cum e și povestea cu ochii, dacă vrem să îi scoatem în evidență folosim anumite nuanțe corespunzătoare culorii, dar asta nu înseamnă că nu avem voie să folosim anumite culori.

Chiar dacă putem experimenta și nu mai ținem cont de reguli, există anumite nuanțe care ni se potrivesc. Ce ar trebui să încerce brunetele?

Claudia Preduca: Brunetele sunt norocoase, deoarece pot folosi absolut orice nuanță pentru a evidenția părul, este aceeași poveste ca la culoarea ochilor, ochii căprui și negri, sunt “privilegiați” din acest punct de vedere.

Machiajul perfect, în funcție de culoarea părului. Cum punem părul blond în evidență

Ce sfaturi ai pentru blonde?

Claudia Preduca: Pentru a scoate părul blond în evidență, violetul/movul sunt cele mai bune opțiuni, dar aici este o poveste lungă, pentru că la părul blond există multe subtonuri și trebuie ținut cont și de acesta.

Dar pentru roșcate? Ce nuanțe le pun în evidență?

Claudia Preduca: Pentru a scoate părul roșcat în evidență, verdele este câștigătorul, este foarte ușor să îți dai seama de ce nuanță trebuie să folosești să scoți în evidență o anumită culoare. Ne ajutăm de cercul cromatic, totul ține de teoria culorilor.

Totul despre machiajul perfect în funcție de culoarea părului
Totul despre machiajul perfect în funcție de culoarea părului

Ce facem dacă avem părul roz sau verde

Bineînțeles, lumea a început să experimenteze și atunci când vine vorba despre culoarea părului. Dacă avem o culoare mai nebunească, roz sau verde, ar trebui să ne bazăm pe un machiaj nude?

Claudia Preduca: Nu, exact cum spuneam mai sus, ne folosim de cercul cromatic pentru a vedea ce nuanță este complementară culorii părului, spre exemplu la roz folosim nuanțele complementare culorii roșu, deoarece roz se obține prin amestecarea culorii roșu și alb, iar la verde folosim nuanțe roșiatice. Dar dacă este “too much” și nu suntem obișnuite să purtăm astfel de machiaje colorate, da, bineînțeles, un machiaj nude este salvarea.

Ce spune despre noua tehnică pentru sprâncene

Observ că există o tendință pentru a ne vopsi sprâncenele sau a le da cu mult concealer. Ce părere ai?

Claudia Preduca: Sunt îndrăgostită de acest “trend”, chiar dacă eu nu sunt obișnuită să îmi fac astfel sprâncenele, am văzut multe machiaje reușite cu această tehnică.

Consideri că respectiva tendință vine bine cu un anumit tip de păr sau o poate încerca oricine?

Claudia Preduca: Cred că toată lumea poate încerca, aici depinde în ce zonă vrei să duci machiajul, mi se pare că cel mai bine arată cu un smokey eyes negru și buze juicy nude.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.