7 plante care atrag banii. Ce trebuie să ai neapărat în casa ta, aduc abundență și noroc

Pune-le în casă sau la birou pentru a te bucura de efectele lor

Scris de: Daoud Andra

26 Sep. 2023

7 plante care atrag banii. Ce trebuie să ai neapărat în casa ta, aduc abundență și noroc

Plantele de apartament nu au doar rolul de a înfrumuseța spațiul și de a purifica aerul. Multe dintre ele sunt asociate, în cultura Feng Shui, cu prosperitatea, norocul și abundența. Iată 7 plante care atrag banii și pe care este bine să le ai acasă sau la birou!

Cele 7 plante care atrag banii și aduc norocul în casă

Multe dintre plantele de apartament sunt asociate cu diferite simboluri, în cultura Feng Shui. Există flori în ghiveci despre care se spune că atrag abundența și altele pe care, dimpotrivă, nu ar trebui sub nicio formă să le ai în casă. Atunci când vine vorba despre noroc, prosperitate și energii bune, sunt câteva flori în ghiveci cunoscute pentru proprietățile lor. Sunt ideale pentru a fi ținute în casă, la birou sau pentru a fi făcute cadou.

1. Planta banilor (crassula ovata)

Această plantă suculentă, ale cărei frunze seamănă cu niște monede, este cel mai puternic asociată cu banii. Pentru a te bucura de efectele ei, se spune că este bine să pui la rădăcina ei o monedă.

2. Crinul păcii

Planta cu flori albe este cunoscută mai ales pentru proprietățile ei de a purifica aerul, de a înlătura alergenii și compușii volatili din încăpere. În plus, se spune că este de bun augur să o ai în casă. Nu este deloc pretențioasă și face flori frumoase.

Citește și: Unde să ții plantele când e frig afară, ca să crească repede. Locul din casă în care vor înflori spectaculos

3. Bambusul norocos

În funcție de numărul de tulpini, bambusul poate atrage sănătatea, norocul în dragoste sau prosperitatea. Este o plantă cu o simbolistică foarte puternică și fiecare număr de tulpini semnifică ceva. Ferește-te să ai 4 tulpini în vază sau în ghiveci, deoarece numărul este asociat cu moartea în cultura chinezească.

4. Limba soacrei (Sansevieria)

Este considerată o plantă norocoasă deoarece echilibrează geometria locuinței. În cultura Feng Shui, este un adevărat simbol al norocului și al abundenței.

5. Arborele banilor (Pachira aquatica)

Este o floare de dimensiuni mai mari decât Planta banilor. Este una dintre cele mai iubite plante de interior, deoarece se spune că aduce energie pozitivă în locuință, noroc și prosperitate pe plan financiar. Tulpina împletită este asociată cu longevitatea, iar frunzele cu bancnotele.

Citește și: Cât de des se udă plantele de apartament, de fapt. Greșeala pe care toată lumea o face

6. Epipremnum (Iedera diavolului)

Este o plantă care purifică aerul, ușor de îngrijit și asociată cu norocul în casă. Frunzele ei rotunjite sunt asociate cu armonia căminului și cu energia bună.

7. Ficus elastica

Pe lângă faptul că aduce energie bună și noroc în casă, ficusul este cunoscut pentru capacitatea sa de a absorbi anumite substanțe chimice poluante, precum benzenul sau amoniacul, purificând aerul din casă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *